Večernji list - Hrvatska

Je li okidač za zločin plavuša kojoj je tepao prije ubojstva?

Ivan Kralj nožem je nasmrt izbo partnericu Anitu u Gajnicama

- Elvis Sprečić elvis.sprecic@vecernji.net ZAGREB

Ubojica je imao kriminalnu prošlost koju je dobro skrivao od svih. Zapalio je kuću svog oca, a osuđen je i zbog razbojništ­va u trgovini Mislim da je on čovjek koji je cijeli život pokazivao dva lica. Kad bi se šetao s Anitom po ulici ili kad bi došli kupovati nešto tu kod mene, grlio bi je i tepao joj. Često je ta njegova sladunjavo­st znala prelaziti granice dobrog ukusa, ali kad bi bio sam, onda bi to bila druga priča. Govorio je o drugim djevojkama s kojima se viđa i kako je s Anitom samo zato što može besplatno živjeti kod nje u kući i slično – opisuje prodavač s tržnice u Gajnicama Ivana Kralja (36) koji je u nedjelju ujutro pijan nasmrt izbo svoju izvanbračn­u suprugu Anitu Novoselac (39) u kupaonici kuće u kojoj su zajedno živjeli.

Oboje prijavljiv­ani

Kod istog prodavača obavio je kupnju u subotu popodne, tek nekoliko sati prije nego će u alkoholnom deliriju počiniti zločin o kojem su u ponedjelja­k naveliko pričalo u Gajnicama. Podsjetimo, Ivan Kralj je, nakon što je oko 7.30 sati izbo suprugu uputio poziv policiji i rekao im “kako je ubio svoju ljubav”, nakon čega ih je mirno pričekao u prizemnom stanu kuće koji je Anita naslijedil­a od svojih roditelja. Anitin ujak koji živi u odvojenom stanu u istoj kući nije imao pojma što se događa kad su policajci ujutro utrčali u dvorište. – Anita je tu u kući živjela od rođenja, bila je uvijek najljepša cura u ulici, barem ako mene pitate. Završila je trgovačku školu i bila je solidna učenica, a prije nekoliko godina odselila se iz ulice i ne znam puno o tom periodu njezina života, a tu kući se vratila nakon što joj je otac preminuo prije godinu dana. Mislim da ju je to strašno pogodilo, pričalo se i prije toga da je imala problema s drogom, i ne bih vam to sada ni rekla da se i sama u više navrata ove godine nisam uvjerila kako je to doista tako – prepričava jedna od prvih susjeda ubijene Anite Novoselac. Naime, po nju je u kuću u nekoliko navrata u proteklih nekoliko mjeseci dolazila hitna i to upravo zbog predoziran­ja. Ivan Kralj kod nje u kuću se doselio prošle godine, a svoju kriminalnu prošlost dobro je krio i od nje i od susjeda. Tako je prije desetak godina uhićen jer je nakon sukoba s ocem i bakom zapalio vlastitu kuću, a osuđen je i zbog razbojništ­va koje je s nožem u rukama prije tri godine počinio u Konzumu. Kako ni ona nije bila “cvijeće”, svjedoči činjenica da je prije nekoliko godina također bila prijavljiv­ana i osuđivana zbog nasilja u obitelji.

“Čuva me od sveg zla”

Kada je bio sam, mijenjao je ploču, govorio o drugim djevojkama i da je s Anitom zbog stana

O dvoličnost­i Ivana Kralja dovoljno govori i idući podatak. Dan prije ubojstva, dok je Anita Novoselac na Facebooku objavljiva­la statuse kako “on pazi na nju i čuva je od sveg zla na svijetu”, on je, otprilike u isto vrijeme, na toj društvenoj mreži objavljiva­o fotografij­e atraktivne plavuše te joj upućivao kompliment­e i pozdrave.

 ??  ?? Ivan Kralj (gore) u alkoholnom deliriju ubio je Anitu Novoselac (dolje)
Ivan Kralj (gore) u alkoholnom deliriju ubio je Anitu Novoselac (dolje)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia