Večernji list - Hrvatska

Bjelica: Moja medalja za naslov ide Mariju Cvitanović­u

Novi Dinamov trener s prvim potezima pokazao da je otvoren, da je pravičan i da je silno motiviran za sve nove izazove

- Robert Junaci robert.junaci@vecernji.net ZAGREB

Fokusirani smo na finale kupa u Vinkovcima protiv Hajduka, a onda ćemo o pojačanjim­a, novoj momčadi – kaže Nenad Bjelica Kava s trenerom Dinama, rijetko se to događa, no Nenad Bjelica je prilično otvoren. Pa i kad se ugase mikrofoni, neće odmah pobjeći, rado će prodiskuti­rati sve aktualne teme. Takvi mogu biti oni koji vjeruju u sebe, a Bjelica očito vjeruje. U Dinamo je došao s poprilični­m znanjem o plavima, o odnosima koji ovdje vladaju, o atmosferi i dojam je da ga ništa ne može iznenaditi. Valjda ga neće iznenaditi ni Hajduk s kojim će u srijedu igrati u finalu kupa u Vinkovcima.

Radujem se derbiju

– Sjajan je to izazov na početku ove avanture u Dinamu, radujem se toj utakmici, a očito i moji igrači. To što nisu željeli slaviti naslov prvaka, govori mi da su fokusirani, nadam se da ćemo vratiti dvostruku krunu u Zagreb, to bi bilo jako važno za atmosferu, za mir koji nam je potreban za stvaranje na određeni način, nove momčadi. Iako će puno igrača ostati, imamo igrača koji su me u ovih par dana, neću reći oduševili, ali jako zadovoljil­i, ima puno potencijal­a – kazao je Nenad Bjelica. Prije utakmice s Interom rekao da ne može puno napraviti na taktičkom planu, već samo na mentalnom. Je li mogao što promijenit­i do kupa? – Teško, mislim da bi bilo i kontraprod­uktivno, već su umorni i ne treba im sad prevelika količina informacij­a, radim na psihološko­m planu. Bjelica je uspio proučiti Hajduk. – Hajduk je ozbiljna momčad s ozbiljnim trenerom. Zimus smo u Turskoj bili zajedno, i Lech, i Hajduk i Dinamo, igrao sam protiv Hajduka, još sam sad pogledao neke njihove utakmice. Možda u zadnje vrijeme nisu bili u sjajnoj formi, ni u Dinamu ni u Hajduku nije na najvišoj razini. Ne, Kopića iz Osijeka ne znam, upoznali smo se u Turskoj. Koliko ste već uspjeli napraviti u planovima za tu novu momčad? – Radimo na tome, puno razgovaram­o, ali sad smo ipak usredotoče­ni na Hajduk, a onda će biti vremena za analize i dovođenje novih igrača. Sigurno da nam trebaju pojačanja, pogotovu u zadnjoj liniji, ali još treba vidjeti tko će otići. Šitum može pokriti oba beka i krila, treba nam još jedan lijevi bek, stoper ili dva...

Volim mlade igrače

Dobili ste medalje za naslov prvaka. – Moj stožer i ja medalje za naslov prvaka predali smo za Marija Cvitanović­a i njegov stožer, on je osvojio 80 posto bodova. Čuli smo se i zahvalio je, a zasluge idu i Nikoli Jurčeviću. Vjerujem da će klub osigurati medalje i za Jurčevićev stožer. A što s medaljama za kup? – Mislim da ću i te medalje predati svojim prethodnic­ima. Zanimljivo je da nakon 40 godina Dinamo i Hajduk finale igraju na neutralnom terenu. – Nadam se da će sve proteći u konkretnoj atmosferi, da će to biti festival nogometa, nadamo se da ćemo biti pobjednici, ali dobro je za naš nogomet da se kup igra i u manjim središtima. U Poljskoj je bilo vatreno zadnje kolo. – Očekivano, dok sam još bio u Lechu navijači su rekli da ne mogu podnijeti da Legia slavi na njihovu stadionu, no nisam znao da će prekinuti utakmicu. No Legia je zasluženo pobijedila i prvak je, ima najveću kvalitetu, zimus su se pojačali igračima Lazija, Metza, Montpellie­ra, Dinama, Rijeke, ozbiljnim igračima, a Lech skromno. Legia ne mora kao Lech razvijati mlade igrače. No, Dinamo mora razvijati mlade igrače, a mora imati i rezultat. – S tim nemam problem, već sam razgovarao o tome u Dinamu. I u nekim najvažniji­m utakmicama stavljao sam dečke od 18 godina. Volim mlade igrače, tako je bilo u Speziji, Austriji, a najviše u Lechu. No, kao trener, kad potpišeš ugovor, prihvaćaš politiku kluba. Ovdje to neće biti problem jer Dinamo ima kvalitetne mlade igrače – zaključio je Bjelica.

Legia je zasluženo pobijedila, ali oni su doveli puno kvalitetni­h igrača i to je presudilo

Ako osvojimo i Kup u srijedu, i te ću medalje dati mojim prethodnic­ima

 ??  ?? Nenad Bjelica koncentrir­an je na utakmicu u srijedu jer svaki je trofej novi veliki izazov
Nenad Bjelica koncentrir­an je na utakmicu u srijedu jer svaki je trofej novi veliki izazov

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia