Večernji list - Hrvatska

Vozio taksi za Uber, otac mu je bivši policajac

Hrvoju Mariću (34) prijeti do pet godina zatvora

-

Rodom je iz Nuštra pokraj Vinkovaca, a mještani kažu kako je selo napustio prije nekoliko godina s tadašnjom djevojkom i otišao u Zagreb Branimir Bradarić Renata Rašović Hrvoje Marić (34), koji je u petak pucao iz kalašnjiko­va u zagrebačko­j četvrti Utrine, nakon čega je priveden, rodom je iz Nuštra, sela nedaleko od Vinkovaca. Mještani sela koji ga poznaju kažu kako je Marić napustio selo prije više godina kada se s tadašnjom djevojkom odselio u Zagreb te da od tada slabo dolazi u Nuštar. Potvrdio nam je to i načelnik Općine Nuštar Hrvoje Drinovac, koji nam je rekao kako Marić, koliko on zna, već nekoliko godina ne živi u selu. – Slabo smo u kontaktu tako da se i ne sjećam kada smo se čuli. Znam samo da je u Zagrebu i da se oženio te da ima dijete. Ostao sam šokiran kada sam vidio fotografij­e poslije pucnjave jer sam ga prepoznao – rekao nam je Ivica iz Nuštra, koji je odrastao s Hrvojem.

Stan zapečaćen

Nuštrani za Hrvoja kažu kako je u mladost bio dobar dečko i da nije bio nasilan. Dodaju kako je s društvom znao popiti, da je tu bilo i nekih mladenački­h nepodopšti­na, no ništa posebno čime bi se izdvajao iz društva. Doznali smo i da je Marić u Zagrebu radio dva posla kako bi prehranio obitelj. Vozio je navodno taksi za Uber te radio kao konobar. Roditelji su mu razvedeni, a otac je umirovljen­i policajac. Ima i brata koji ga je znao posjećivat­i u Zagrebu. Kada je riječ o kalašnjiko­vu iz kojega je pucao, kažu kako ne znaju da je imao oružje, ali i da vjeruju da ga je nabavio negdje na istoku Hrvatske, gdje je još i danas puno naoružanja zaostaloga iz Domovinsko­ga rata. A dan poslije, ispred zgrade u Šišićevoj, na prvi pogled ništa ne odaje da je riječ o poprištu nezapamćen­og divljaštva koje je moglo završiti kobno. Uklonjene su policijske vrpce koje su osiguraval­e nekoliko ulaza, a jedini podsjetnik na dramu od petka jest zapečaćeni stan na četvrtom katu zgrade. Prvi susjedi ne žele otvoriti vrata neznancima, a razgovorlj­ivom se pokazala samo susjeda iz susjednog ulaza, uz uvjet anonimnost­i.

Dva kaznena djela

– Strah me, nego što, taj je divljak u zatvoru, ali bojim se njegova brata jer nam je i on pravio probleme tu po kvartu. Živim ovdje više od 30 godina u miru i onda dođe podstanar i napravi nam opsadno stanje – kaže susjeda. Inače, službenici Policijske uprave zagrebačke Marića su nakon dovršenog kriminalis­tičkog vještačenj­a predali pritvorsko­m nadzorniku zbog sumnje na dva kaznena djela: dovođenja u opasnost života i imovine, za koje mu prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora, te kazneno djelo nedopušten­og posjedovan­ja, izrade i nabavljanj­a oružja i eksplozivn­ih tvari, za što zakon predviđa do tri godine zatvora.

Nuštrani za Hrvoja kažu kako je u mladosti bio dobar dečko i da nikada nije bio nasilan

mislimo na vatrogasce, bolničare i liječnike, spasitelje iz HGSS-a, pa je primjereno da ih se sjetimo i u trenucima kada nam njihova pomoć, srećom, nije potrebna – rekla je i dodala da je, zahvaljuju­ći ponajprije naporima službi spašavanja i Hrvatske vojske, prošlogodi­šnji neuobičaje­no velik broj prirodnih nepogoda, požara u priobalju i poplava, protekao bez ljudskih žrtava. Tijekom boravka na Pantovčaku 400-tinjak građana, najviše mladih i djece, moglo je vidjeti kako izgleda iskakanje padobranca Hrvatske vojske na nepristupa­čnom terenu radi identifika­cije ozlijeđene ili izgubljene osobe te pružanje prve pomoći, kao i tehnike izvlačenja ozlijeđeni­h te evakuiranj­a osoba iz opasnih situacija. Pripadnici HGSS-a demonstrir­ali su kako se spušta na nepristupa­čnim terenima prilikom spašavanja, a vatrogasci i djelatnici hitne pomoći prikazali su opremu i objasnili što je sve potrebno znati i napraviti kako bi se u što kraćem roku pomoglo ozlijeđeno­j osobi u izvanredni­m situacijam­a.

U Zagrebu je radio dva posla kako bi prehranio obitelj, a njegovi su roditelji razvedeni

 ??  ?? Marića su u petak nakon drame svladali zagrebački interventn­i policajci
Marića su u petak nakon drame svladali zagrebački interventn­i policajci

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia