Večernji list - Hrvatska

Nantes u finalu Lige prvaka, vratar Cyril piše novu knjigu

Kiro Lazarov postao najbolji strijelac završnih turnira Lige prvaka

- Damir Mrvec damir.mrvec@vecernji.net ZAGREB

Prvi put nakon 1965. godine nema ni jedne njemačke ni španjolske momčadi u polufinalu Lige prvaka. Tri Francuza i Makedonac

Rukometaši Nantesa prvi su finalisti završnog turnira Lige prvaka. U polufinalu su iznenadili PSG pobijedivš­i sa 32:28. Junak Nantesa bio je vratar Cyril Dumoulin, koji je kod plus jedan za svoju momčad, s dva igrača manje, obranio put Hansenu, pa sedmerac Hansenu, i na kraju zicer Abalou. Tko zna, možda će Cyril, ako osvoji Ligu prvaka, napisati neki roman u ovim danima u Kölnu. Naime, vratar Nantesa u slobodno vrijeme bavi se pisanjem knjiga.

Fenomenaln­i Nantes

Parižanima ni godišnji budžet od 13 milijuna eura nije pomogao da se nađu u finalu Lige prvaka. Brojne zvijezde (Hansen, braća Karabatić, Sagosen, Omeyer, Abalo, Gensheimer, Remili) očito nisu jamstvo za dobar rezultat. Zvonimir Noka Serdarušić htio se od klupe PSG-a oprostiti svojim drugim osvajanjem Lige prvaka kao trener, prvi je osvojio s Kielom, ali nije uspio. Nantes je iznenadio Parižane dubokom obranom protiv koje šuteri poput Hansena, Sagosena, Karabatića i Remilija nisu imali previše rješenja. A kada bi obrana Nantesa bila izigrana, a to nije bilo tako često, na scenu bi stupio Cyril Dumoulin. Nekoliko igrača Nantesa već je osvajalo Ligu prvaka. Tako je Klein dvaput bio prvi s Kielom, a Lazarov i Gurbindo jednom s Barcelonom. Naš Jerko Matulić igrat će za svoj prvi trofej. U polufinalu nije ulazio u igru. On je trenutačno treća opcija trenera Nantesa na desnom krilu. Prva je opcija Balaguer, a druga Gurbindo, koji se seli s desnog vanjskog na krilu u trenutku kada na desnog vanjskog ulazi Lazarov.

Podbacile zvijezde

A sjajni Makedonac s osam pogodaka postao je najbolji strijelac završnih turnira Lige prvaka svih vremena. Još uvijek se ne zna tko će biti najbolji strijelac ove sezone u Ligi prvaka. Uwe Gensheimer postigao je jučer samo jedan pogodak, pa Danac Olsson, koji igra za Skjern, još uvijek ima pogodak više. Uwe ima danas priliku za popravni jer će PSG igrati za treće mjesto. Luka Stepančić je i drugu godinu u dresu PSG-a ostao bez trofeja. Hrvatski reprezenta­tivac igrao je samo u obrani, dok u napadu nije nijednom dobio priliku pokraj Remilija. Jučer je Remili igrao prilično dobro, postigao je šest pogodaka uz samo dva promašaja. I za kraj jedna zanimljivo­st. Prvi put nakon 1965. godine u polufinalu nema španjolske ili njemačke momčadi. Drugu godinu zaredom u areni Köln nije bilo nijedne njemačke momčadi. Prvi se put dogodilo da čak tri kluba budu iz iste zemlje, Francuske.

Ni proračun od 13 milijuna eura godišnje nije pomogao PSG da uđe u finale

 ??  ?? Nikola Karabatić zaustavlje­n u polufinalu od Gurbinda i suigrača
Nikola Karabatić zaustavlje­n u polufinalu od Gurbinda i suigrača

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia