Večernji list - Hrvatska

Osijek dobiva najmoderni­ju dvoranu, takve nema u Europi

Nakon Nedelišća i Osijeka, konačno bi gimnastičk­u dvoranu trebao dobiti i Zagreb

- Damir Mrvec damir.mrvec@vecernji.net ZAGREB

Osječki poduzetnik Marko Pipunić rekao je da u dvorani želi najnovije sprave, i dobio ih je, vrijede 350.000 eura. Dvorana će biti sjajna

I dok osječki gimnastičk­i radnici primaju pohvale sa svih strana za sjajnu organizaci­ju 10. Svjetskog kupa u sportskoj gimnastici, u tišini se sprema otvaranje potpuno nove gimnastičk­e dvorane u gradu na Dravi.

Seligman se veseli dvorani

– Naime, krajem lipnja trebalo bi svečano biti otvorena dvorana koja se nalazi na mjestu starog Sokolskog doma. Bio sam neki dan tamo i imao sam što vidjeti. To će biti najbolja gimnastičk­a dvorana u Europi koja vrijedi 350.000 eura. U dvorani se nalaze najnovije gimnastičk­e sprave, suvremeno opremljena teretana, wellness. Po površini je čak veća od dvorane Atom u Nedelišću – istaknuo je Ratko Jovanović, trener kluba ZTDH Sokol. Novoj dvorani posebno se raduje Robert Seligman, najiskusni­ji osječki gimnastiča­r. – U tako dobrim uvjetima sigurno ću trenirati barem još tri, četiri godine – istaknuo je 32-godišnji Robert. Najzaslužn­iji je za izgradnju ove moderne gimnastičk­e dvorane poduzetnik Marko Pipunić, vlasnik gotovo cijelog bivšeg Industrijs­ko-poljoprivr­ednog kombinata Osijek, PPK Valpovo, PPK Orahovica, sedam velikih silosa i mlinova, osječke šećerane, a 2013. postao je vlasnik i Tvornice ulja Čepin. Najveći je proizvođač svinja u državi, izgradio je novi proizvodni pogon u Vuki na kojoj godišnje proizvede 70 milijuna jaja. Njegova tvrtka Žito sponzor je gimnastičk­og, atletskog i plivačkog kluba u Osijeku.

Možnik: Možda je kraj

– Dobro je da postoje ljudi koji vole sport i koji ulažu u vrhunski sport. Jedna od njih je svakako Pipunić, koji je ušao u gimnastiku jer je dobar prijatelj s Borisom Čulinom, trenerom GD Osijek-Žito – istaknuo je Jovanović. Još samo da nakon Nedelišća i Osijeka i Zagreb dobije gimnastičk­u dvoranu! – Svi se nadamo da će to biti jako brzo. Ako se sve zacrtano ostvari, gimnastičk­i centar Lučko mogao bi postati također jedna od boljih u Europi. Sprave će isto biti nove, tamo već postoji teretana i svi popratni sadržaji, a za razliku od Nedelišća i Osijeka, dvorana u Zagrebu imat će dodatni podij za ritmičko-sportsku gimnastiku – istaknuo je Jovanović. Mario Možnik vjerojatno kao vježbač neće dočekati da trenira u novoj zagrebačko­j gimnastičk­oj dvorani. – Razmišljam da objavim kraj karijere. Nisam još sto posto, ali sam jako, jako blizu tome. Nije da sam ozlijeđen, ali me prilično bole neki dijelovi tijela. Bolje je da na vrijeme stanem nego da doživim neku težu ozljedu. Znam samo da u gimnastici neću ostati kako trener jer me to trenutačno ne zanima. Možda neki drugi put, možda u neko drugo vrijeme budem trener – rekao je Možnik, bivši europski prvak na preči.

U dvorani se nalaze najnovije gimnastičk­e sprave, sjajno opremljena teretana Zagreb bi trebao dobiti gimnastičk­u dvoranu, i to u Lučkom. Da i Srbić ima prave uvjete

 ?? DAVOR JAVOROVIĆ/PIXSELL ?? Robert Seligman će imati još bolje uvjete u novoj gimnastičk­oj dvorani
DAVOR JAVOROVIĆ/PIXSELL Robert Seligman će imati još bolje uvjete u novoj gimnastičk­oj dvorani

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia