Večernji list - Hrvatska

Naša francuska bajka je doživljaj za sva vremena

-

Koje Svjetsko prvenstvo prvo pamtite i kako ste ga pratili?

Prvenstvo u Čileu 1962. bilo je prvo kojeg se sjećam. Ali praćenje tog SP-a bilo je na razini slušanja radijskih vijesti. Specifično je bilo i po vremenskoj razlici, a najviše ga pamtim po Dražanu Jerkoviću koji je bio moj idol. I bilo mi je jako važno da baš on bude najbolji strijelac Svjetskog prvenstva. Već Svjetsko prvenstvo 1966. u Engleskoj pratio sam puno više jer smo, uostalom, mogli i gledati utakmice na televiziji. Sjećam ga se i po tome što su Peléa, kojeg sam također jako volio, tukli k’o vola u kupusu!

Koje je po vama bilo najbolje, najspektak­ularnije Svjetsko prvenstvo?

Moram reći da je teško uspoređiva­ti različita vremena, stavljati ih u isti koš. Ali recimo da mi je Svjetsko prvenstvo u Meksiku 1970. ostavilo možda najjači dojam jer sam prvi put imao prilike gledati tako dobar nogomet. Briljirali su Brazilci, ali bilo je još reprezenta­cija koje su jako dobro igrale poput Njemačke ili Italije. Taj je SP ostavio na mene pozitivan dojam i po igri jer je 1966. godine još prevladava­la snaga, dok smo u Meksiku dočekali povratak na igru.

Uz koji ste SP emotivno najviše vezani?

U svakom slučaju uz Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. Bila je to za nas lijepa bajka, osvojili smo broncu, a ja sam pratio SP kao novinar. Nisam sve vrijeme bio u Francuskoj, ali sam većim dijelom bio ondje. Lijepa uspomena.

 ??  ?? ZVONIMIR VUKELIĆ 45 godina radio kao sportski novinar, izvještava­o je sa SP-a 1990. i 1998. godine
ZVONIMIR VUKELIĆ 45 godina radio kao sportski novinar, izvještava­o je sa SP-a 1990. i 1998. godine

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia