Večernji list - Hrvatska

U Meksiku 1986. godine sam zavolio i zamrzio Diega

-

Koje Svjetsko prvenstvo prvo pamtite i kako ste ga pratili?

Tisuće bijelih papirića na Monumental­u u Buenos Airesu prije finala Mundijala 1978. trenutak je koji me spojio sa svjetskim nogometnim smotrama. Navijao sam za Nizozemce u toj utakmici, a u Argentinu sam se tek zaljubio tek kada se pojavio Maradona. I dan-danas su mi najdraža južnoameri­čka momčad. Bio sam u Argentini, ta strast za nogometom je doista nešto što je teško prepričati, to jednostavn­o treba doživjeti.

Koje je po vama bilo najbolje, najspektak­ularnije Svjetsko prvenstvo?

Više pamtim detalje, nego kvalitetu. Simpatizir­ao sam Engleze, ali Maradonina božja ruka i slalom na toj utakmici su nešto što ostavlja neizbrisiv trag. Pratio sam tri SP-a uživo, a Zidaneovo udaranje glavom Materazzij­a u finalu 2006. godine bio je baš tužan trenutak. Pao mi je u očima nakon veličanstv­ene karijere.

Uz koji ste SP emotivno najviše vezani?

Tu nema dvojbe – Francuska 1998. godine i bronca Ćirinih vatrenih. Nakon četvrtfina­la, koje sam skidao po televiziji da uhvatimo rok sjećam se najveće ludnice i sreće hrvatskih navijača. Vatrene sam dočekao na Trgu Francuske Republike. Zagrlio sam Prosinečko­g, uživao u svemu osim u Severinino­j “Djevojci sa sela”, ali svatko ima svoj melos. Bio je to jedan od najljepših trenutaka u mojoj novinarsko­j karijeri.

 ??  ?? IGOR FLAK urednik sportske rubrike VL-a, izvještava­o sa tri svjetska prvenstva
IGOR FLAK urednik sportske rubrike VL-a, izvještava­o sa tri svjetska prvenstva

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia