Večernji list - Hrvatska

Prvo sam SP gledao u izlogu robne kuće

-

Koje Svjetsko prvenstvo prvo pamtite i kako ste ga pratili?

Imao sam sedam godina i u izlogu tadašnje karlovačke robne kuće stavljen je televizor u boji. Sjećam se da sam sa svojim ocem slučajno tuda prolazio i zastao uz već okupljenu skupinu ljudi i da je išao prijenos SP-a iz Zapadne Njemačke. Na besprijeko­rno zelenoj travi žutili su se brazilski dresovi i ta fascinacij­a, koja je toliko odudarala od tada prevladava­jućih crno-bijelih televizora, “progoni” me do danas, bez obzira na to što je na tom SP-u brazilska reprezenta­cija bila jedna od lošijih ikada.

Koje je po vama bilo najbolje, najspektak­ularnije Svjetsko prvenstvo?

Te 1982. godine, još u euforiji zbog Dinamova naslova prvaka, htio sam da Zajec ostavi trag na SP-u u Španjolsko­j i čudio se što u reprezenta­ciji Jugoslavij­e nije bilo Mlinarića, nakon briljantne sezone. No, pravi spektakl meni su tada bili Socrates, Zico, Falcao, Eder, Cerezo, Serginho... Protiv Italije, s kojom su bili u grupi drugog kruga Brazilu je bio dovoljan bod, ali kako oni nisu znali igrati na remi, Rossi im je zabio tri puta.

Uz koji ste SP emotivno najviše vezani?

Teško je očekivati da će itko u odgovoru na ovo pitanje preskočiti 1998. i Francusku. Zbog “španera” poput Bobana, Prosinečko­g... Prijenos četvrtfina­la protiv Njemačke gledao sam u Torontu i nakon toga, s tisućama kockastih dresova.

 ??  ?? GORAN GEROVAC urednik Obzora u Večernjem listu, kolumnist, pisac knjiga zaljubčlje­nik u sport
GORAN GEROVAC urednik Obzora u Večernjem listu, kolumnist, pisac knjiga zaljubčlje­nik u sport

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia