Večernji list - Hrvatska

Možemo ponoviti vatrene, pa možda ih čak i prestići!

Jedini od 23 reprezenta­tivca koji su pronašli svoje mjesto na popisu Zlatka Dalića, a koji je rođen u Rijeci jest – Šime Vrsaljko

- Karlo Ledinski karlo.ledinskir@vecernji.net

Među 23 Dalićeva izabranika za Rusiju, samo je jedan igrač rođen u trećem najvećem hrvatskom gradu, Rijeci. Teško biste pogodili, ali to je Šime Vrsaljko (26). – Eto, tako je ispalo, ja sam rođeni Riječanin, a ustvari sam Zadranin. Naime, rat je potjerao obitelj iz Zadra, pa smo živjeli kod ujaka i ujne u Rijeci. Ali, već dva mjeseca nakon mog rođenja vratili smo se u Zadar – objasnio je Vrsaljko.

Još nosi ožiljke s Anfielda

A onda se Šime prebacio na reprezenta­tivne teme, prvo na nedjeljnu utakmicu s Brazilom. – Nije to uopće bilo loše! Ne tražimo alibi, ali nemamo si što predbaciti. Igrali smo protiv momčadi koja je favorit Svjetskog prvenstva. Na greškama se uči, tome i služe prijateljs­ke utakmice – rekao je Šime, te dodao: – Fizički smo jako radili u Rovinju, i zato ćemo se tjelesno još puno dizati do početka SP-a. Nismo bili ni blizu maksimuma protiv Brazila. Vrsaljko još nosi ožiljke s Anfielda, na glavi ima posjekotin­u zbog starta Fernandinh­a, a zamalo je stradao i u duelu sa suigračem iz Atletica Felipeom Luisom. – Luis i ja smo prijatelji, nije to bilo tako ružno kao što je izgledalo. Išli smo muški – rekao je. Najviše diskusije poslije utakmice s Brazilom bilo je oko pozicije lijevoga beka. Domagoj Vida je solidno odigrao na tom mjestu, iako su neki možda očekivali da će Vida igrati desno, a Vrsaljko lijevo, s obzirom na to da je na toj poziciji odličan bio u presudnoj utakmici s Ukrajinom u Kijevu. – Nisam razgovarao s izbornikom na tu temu, ne znam je li razmišljao staviti me na lijevog beka. Vrsaljko s velikim očekivanji­ma ide na SP. – Odlična je atmosfera u svlačionic­i, to je zalog za dobar rezultat. Prvi cilj je proći skupinu. Znamo da svi u državi puno od nas očekuju i to nam je motiv, a ne pritisak, jer znači da nam vjeruju. Zbog kvalitete i jakih klubova u kojima igraju, Dalićevu reprezenta­ciju mnogi uspoređuju s brojčanim vatrenima iz 1998.

Lovren se ne brine oko obrane

– Zašto ne bismo ponovili taj rezultat? Itekako mislim da možemo. Možda budemo i bolji. A možda i gori, treba se pogoditi puno stvari, treba nam i sreće. Moramo biti zajedno na terenu, ali i izvan njega disati kao jedan. Vrsaljko je na okupljanje stigao pun samopouzda­nja, s trofejem Europske lige. Njegov suigrač Dejan Lovren je pak ostao korak prekratak u Ligi prvaka, s Liverpoolo­m je izgubio finale od Reala.

Mandžo je jučer normalno odradio trening, bolovi u koljenu su prestali

– Teško mi je pao poraz u finalu, ali nije kraj svijeta. Nasmijan sam, koncentrir­an na repku. Jedino bi mi bilo draže da Kova i Luka ne feštaju svaki dan. Radije bih da ja njih mogu zezati, hehe. Ma neka mi ostvarimo dobar rezultat na SP-u – rekao je odlično raspoložen­i Lovren, koji je vikend proveo u Liverpoolu. – Dečki su bili oduševljen­i Anfieldom, energijom koju ima stadion. Meni je to već normalno – rekao je Dejan. Naša je obrana izgledala solidno protiv Brazila, no može li nam problem biti to što Ćorluka i Vida nisu imali kontinuite­t igranja. –Ćorluka je preiskusan da bi mu falio kontinuite­t, ne treba mu puno da se zaigra. A Vida sa svojom brzinom i agresivnoš­ću sve stigne nadoknadit­i. Ne brinem za obranu – rekao je Lovren.

 ??  ?? Šime Vrsaljko i Philippe Coutinho na pripremnoj utakmici Brazila i Hrvatske
Šime Vrsaljko i Philippe Coutinho na pripremnoj utakmici Brazila i Hrvatske

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia