Večernji list - Hrvatska

Kalendar je užasan, ali grist ćemo maksimalno

Ovo nam je osmi završni turnir, imamo 6 odličja

-

Zbog ozljede desne ruke Mare Jokovića ostali smo bez njegove pomoći, a izbornik je odlučio odmoriti Luku Lončara i Marka Macana Ovih dana zbivanja u vaterpolu i oko njega zbilja ne manjka, no to i ne iznenađuje jer ipak smo svjetski prvaci. Predstavlj­ena je knjiga “Zlatno desetljeće hrvatskog vaterpola”, Ratko Rudić preuzeo je vođenje Pro Recca, Upravni odbor HVS-a s radošću je primio inicijativ­u kineske reprezenta­cije (vodi je Petar Porobić) za nastupanje­m u Regionalno­j ligi... No, hrvatsku vaterpolsk­u vrstu sljedeći tjedan očekuje nastup na završnom turniru Svjetske lige u Budimpešti, pa i tu ima materijala.

Novi Miloš i Bašić

Zbog ozljede šake desne ruke ostali smo bez pomoći ljevorukog Mare Jokovića, a izbornik je odlučio odmoriti sidraša Luku Lončara i braniča Marka Macana. Pa ćemo medalju u Svjetskoj ligi loviti u pomalo šarolikom sastavu: Bijač, Marcelić (vratari), Vrlić, Krapić (sidraši), Bušlje, Buljubašić, Benić (braniči), Garcia, Šetka, Miloš, Vukičević, Fatović i Bašić (napadači). Izbornik Ivica Tucak ne skriva nezadovolj­stvo pretrpanim kalendarom: – Kalendar natjecanja je užasan, gotovo sulud. Sve to naprosto nema smisla. To je pitanje koje mi uvijek provlačimo na tim sastancima i forumima, ali ništa se, na žalost, ne mijenja, iz godine u godinu to se ponavlja, zapravo je gore i gore – ustvrdio je Tucak dodavši: – Događa se da u subotu završi klupska sezona, a da već sljedeće subote počne reprezenta­tivna. I to turnirom na kojem ćete odigrati šest utakmica u šest dana, a da pri tome nemate uvid u formu igrača, da nemate uvid u njihove ozljede. Suludo je sve to skupa, ali, eto, ti ljudi koji vode vaterpolsk­e organizaci­je očito se ne brinu o tome... Pokušavam ih sa svoje strane upozoriti na tu de- humanizaci­ju, razgovarat ćemo o tome i u Budimpešti, ali vidim da to, na žalost, ne daje rezultate.

Baš ih briga za zdravlje igrača

Dapače, oni uvode nova natjecanja, kao što je bio Eurokup koji smo, uzgred, osvojili?, dodajemo. – Najvažnije im je da ostvare neke svoje osobne ambicije, a za formu igrača i, što je najbitnije, za zdravlje igrača i sviju nas, to se nitko više ne pita. Njima je, čini se, najbitnije da smanje broj igrača za OI s 13 na 11, što je novi paradoks – uporan je Tucak. I što možemo očekivati u Budimpešti? Dosad smo u Svjetskoj ligi osvojili šest medalja (zlato, dva srebra i tri bronce)... – Baš zbog svega toga teško mi je reći što možemo očekivati kad uistinu nemam uvida u kakvom je stanju reprezenta­cija. Ono što sigurno možemo obećati je to da ćemo pružiti maksimum, dati 100 posto svojih mogućnosti. E, sad, za što će to biti dovoljno, teško mi je reći. Jer nemamo uvid ni u snagu konkurenat­a, u kakvim sastavima dolaze. Sve to skupa pomalo je mistično. No, kad se “ukrcamo” i kad počnu utakmice,

maksimalno.• mi ćemo gristi

Kineska vrsta koju vodi Petar Porobić želi nastupati u Regionalno­j ligi, HVS je načelno za

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia