Večernji list - Hrvatska

Dugovi se gomilaju, Iva Majoli i dalje na Cmroku

U stečajnom postupku nad tvrtkom Ive Majoli utvrđeni su dugovi od čak 73 milijuna kuna

- Marina Šunjerga

Iako je nekretnine već trebala izgubiti, obitelj Majoli još ih koristi, a na šest mjeseci u najam su dobili i teniske terene – za 5000 kn mjesečno marina.sunjerga@vecernji.net Stečaj nad Teniskim centrom Iva Majoli d.o.o. nastavlja se, a u postupku su ukupno utvrđeni dugovi od čak 73 milijuna kuna. Ipak, bivša tenisačica Iva Majoli i njezina obitelj i dalje koriste nekretnine na Cmroku koje su zbog dugova, ali i nepoštivan­ja ugovornih obveza s Gradom Zagrebom odavno trebali izgubiti. U centru Zagreba propala tvrtka Ive Majoli posjeduje teniske terene, teniski klub i objekt s restoranom koji se iznajmljuj­e. Taj je restoran sve do prvog travnja 2018. najam plaćao drugoj tvrtki obitelji Majoli, i to oko 5000 eura mjesečno, čime se izbjegaval­o da novac sjeda na račun tvrtke u stečaju.

Najam na šest mjeseci

Takav je aranžman trajao mjesecima, a na temelju njega obitelj Majoli izvukla je minimalno 30 tisuća eura u pola godine. Stečajna upravitelj­ica Davorka Huljev raskinula je taj ugovor kao štetan za tvrtku čiji stečaj vodi, ali je na šest mjeseci iznajmila teniski klub koji uključuje pet teniskih terena za samo 5000 kuna obitelji Majoli. Samo od ljetne članarine kompanija ima priliku utržiti, prema procjeni, najmanje 250.000 kuna. Kako je klub opremljen i balonom, zimska sezona mogla bi donijeti i veći prihod pa je nejasno zašto se stečajna upravitelj­ica nije odlučila na skuplji najam. Jedini razlučni vjerovnik u procesu je Kermas Energija, poduzetnik­a Nenada Končara, kojeg je Majoli svojedobno prozvala svojim spasitelje­m jer je za 38 milijuna kuna otkupio tražbine od H-ABDUCO banke nakon što je pokrenula ovrhu zbog neplaćanja kreditnih obveza. Tražbina je ukupno vrijedna 59 milijuna kuna. Končar će se naplatiti vrijednim nekretnina­ma, a mnogi vjerovnici kojima je Majoli ostavljala svoje dugove neće. Među njima je i Vinka Prekupec koja je zbog duga od 840 tisuća kuna i pokrenula stečaj Teniskog centra Iva Majoli. Vlasnici obrta za kozmetičke usluge Beauty Caprice Majoli je novac dužna već deset godina. Prekupeci su pokušali postići dogovor s Ivom Majoli, ali unatoč obećanjima Majoli nije podmirila obveze. Končari su, navodno, ostali zatečeni brojnim “kosturima iz ormara”.

Apartmani umjesto turnira

Nakon što su Končari preuzeli njezinu kompaniju, Majoli je najavila teniski procvat, ali umjesto teniskih turnira na toj će se luksuznoj nekretnini vjerojatno graditi hoteli i apartmani, a cijela će priča završiti kao još jedan od niza primjera kako su povlašteni jeftino dolazili do najvrednij­e javne imovine.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia