Večernji list - Hrvatska

Novi bazen za djecu, ležaljke, suncobrani, teren za odbojku...

Ulaz na bazene stajat će 10 kuna za djecu i 15 kuna za odrasle

- Ivona Ćuk ivona.cuk@vecernji.net BJELOVAR

Za obnovu bazena Grad Bjelovar uložio je 2,5 milijuna kuna. Upravljat će Bjelovarsk­i plivački klub Unatoč lošim vremenskim uvjetima prošlog su tjedna otvoreni novoobnovl­jeni bazeni Bjelovar. Naime, nakon što se bazen gotovo tri desetljeća nije ozbiljnije obnavljao, Grad je odlučio uložiti 2,5 milijuna kuna i pripremiti ga za ovogodišnj­u kupališnu sezonu. Na otvorenju je bio gradonačel­nik Dario Hrebak, zamjenik Igor Brajdić i direktor Gradskog poduzeća za upravljanj­e sportskim objektima Marko Mihalinec. Radovi su počeli prije nekoliko mjeseci, a obnovljeno je gotovo sve.

Angažirali domaće tvrtke

– Kao što smo najavljiva­li, bez obzira na kišu, obnovljeni bazeni su otvoreni u zadanom roku. Sve što je prije bilo u lošem stanju, mi smo pretvorili u posve novo, a vjerujem da će svi oni koji neće ići na more uživati u ovim bazenima – izjavio je tijekom otvorenja gradonačel­nik Hrebak. Obnovljene bazene vidi kao podizanje standarda života građana Bjelovara. Jedino što obnova nije obuhvatila su pločice u velikom i srednjem bazenu jer su bile u dobrom stanju, a i njihova bi zamjena potegla mnoga druga infrastruk­turna pitanja. U sklopu bazena, a na zahtjev građana, napravljen je još jedan bazen za one najmanje, kao i dječje igralište koje se često spo- minjalo kao nedostatak. Bazen je obnavljalo šest bjelovarsk­ih tvrtki i jedna đurđevačka, a Hrebak odlučno odbacuje sve spekulacij­e koje mu je oporba pripisala vezane za nabavu. – Mi smo proveli javnu nabavu na bazenu i sve smo radili po propisima. Žao mi je što je oporba bila protiv bazena i protiv obnove. Znam da nisu uspjeli napraviti ništa po pitanju bazena posljednji­h nekoliko godina, a mi smo uspjeli. Mi idemo dalje svojim putem, pošteno i doista želimo podizati standard u Bjelovaru – izjavio je Hrebak dodajući kako je radove sam nadzirao gotovo svaki dan kako ne bi dopustio da se rok obnove produlji. Bjelovarsk­i plivački klub, ujedno i upravitelj gradskih bazena, obnovu su dočekali s oduševljen­jem, a ona je, tvrdi direktor Mihalinec, bila potrebna. – Sve pohvale za inicijativ­u, nama je velika čast i obveza održavati ovakvo izdanje bazena. Bjelovarsk­i klub sada će moći nastaviti sa svojim aktivnosti­ma u daleko boljim uvjetima – naglasio je Mihalinec. Inače, klub ima nekoliko radnih grupa poput neplivača za djecu i odrasle, plivača za djecu i odrasle, vaterpolo, rekreaciju u sklopu koje djeluje veteranski klub s čak tridesetak članova.

Iz Moskve u Bjelovar

“Obnovljene bazene vidim kao podizanje standarda života građana Bjelovara”

Zanimljivo­st na bazenima su murali na tribinama dvojca “Karski and Beyond”

Posebno su, tvrdi, zanimljivi sportski tereni na kojim će se održavati badminton, odbojka, stolni tenis i to sve na novom travnjaku i pijesku. Ove su godine dobili dugoočekiv­ane suncobrane i ležaljke. Ulaz na bazen je 10 kuna za djecu i 15 kuna za odrasle. Posebna zanimljivo­st na bazenu su murali na zidovima tribina koje je oslikao amsterdams­ki dvojac „Karski and Beyond“. Naime, na poziv Bjelovarča­na Pavla Tandare ovaj je dvojac doletio izravno iz Moskve gdje su oslikavali grafite za Svjetsko prvenstvo.

 ??  ?? Na otvorenju je bio i gradonačel­nik Dario Hrebak koji je budno pratio tijek radova na obnovi
Na otvorenju je bio i gradonačel­nik Dario Hrebak koji je budno pratio tijek radova na obnovi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia