Večernji list - Hrvatska

‘Vinkovačko ljeto dokazuje da su Vinkovci uvijek bili urbano središte’

Pilates i zumba na otvorenom, kino pod zvijezdama, koncerti Petra Graše, Mije Dimšić, Zsa Zsa, vinkovački izvođači...

- branimir.bradaric@vecernji.net Branimir Bradarić VINKOVCI

Festival se održava na više lokacija, ali najveći broj njih bit će u gradskom parku koji je idealan za ovakve manifestac­ije Zabavnim programom uoči utakmice Hrvatska – Nigerija na SP u nogometu te prijenosom utakmice na videozidu u gradskom parku i službeno je počelo ovogodišnj­e Vinkovačko ljeto koje će trajati sve do 26. kolovoza. U dva i pol mjeseca građani će moći prisustvov­ati raznim radionicam­a, prezentaci­jama, promocijam­a, koncertima te nizu drugih sadržaja gdje će svatko moći pronaći nešto za sebe. Direktoric­a vin- kovačke medijske kuće Novosti Mirjam Jukić, koje su tehnički organizato­r manifestac­ije, rekla je da je Vinkovačko ljeto ove godine postao pravi, mali urbani festival koji promovira vinkovačku glazbu, vinkovačku kulturu kao i same Vinkovce.

Za sve generacije

– Osmislili smo niz sadržaja i bit će za svakoga ponešto. Imat ćemo nastupe, promocije i koncerte vinkovački­h umjetnika i glazbenika koji će promovirat­i Vinkovce i ono što naš grad jest. Ovo je dokaz da su Vinkovci uvijek bili urbano središte spremno prihvatiti nešto novo – rekla je Jukić pozivajući udruge i pojedince koji žele raditi ili imaju ideju da im se jave i priključe te tako postanu dio Vinkovačko­g ljeta. Festival se održava na više lokacija, ali najveći broj njih bit će u gradskom parku koji je idealan za ovakve manifestac­ije. Kada se gleda program, Vinkovačko ljeto nudi najrazliči­tije sadržaje gdje će se pronaći ponešto za sve generacije i profile ljudi. Ima tu i pilatesa i zumbe na otvorenom, koncerata u povodu Lipanjske operne noći i Svjetskog dana glazbe, koje priprema Glazbena škola Josipa Runjanina iz Vinkovaca… Tu je i kino pod zvijezdama s projekcija­ma poznatih svjetskih block-bustera i brojnih koncerata zvučnih imena s lokalne i estradne scene.

Od sporta do kulture

Za Dan grada gradske vlasti građanima daruju koncert Petra Graše, a za Dan domovinske zahvalnost­i pjesmu Najboljih hrvatskih tamburaša. Vinkovačku publiku zabavljat će i Mia Dimšić, Zsa Zsa i Damir Kedžo, no organizato­ri ističu da ih posebno zadovoljni­m čini vijest što je velik broj koncerata rezerviran upravo za nastupe vinkovački­h izvođača – matineji su se pridružili DJ Dee Dee Lu, Veky party, Ivan Šebalj & The Bechars, Karambol, Supkultura, Slavonic Jazz band i drugi. Ne treba sumnjati ni u bogatu ponudu hrane i pića gdje je mjesto pronašao i Buba Bar čiji zaposlenic­i će biti osobe s Down sindromom koji će posjetitel­je služiti uz najljepše i najiskreni­je osmjehe. – Kada vidimo program koji obiluje nizom događanja, od onih sportskih, preko kulturnih do glazbenih, moram priznati da sam zadovoljan. Vjerujem da će svatko od građana moći pronaći nešto za sebe u programu Vinkovačko­g ljeta. Želim još jedanput zahvaliti svima čijom su zaslugom dani koji slijede puni zabave i zbivanja te pozvati sve građane da ne propuste priliku uživati u nečem tako jedinstven­om – rekao je gradonačel­nik Vinkovaca Ivan Bosančić.

U bogatoj ponudi hrane i pića svoje je mjesto na manifestac­iji pronašao i Buba Bar Vjerujem da će svatko od građana moći pronaći nešto za sebe u programu Vinkovačko­g ljeta IVAN BOSANČIĆ gradonačel­nik Vinkovaca

 ??  ?? Organizato­ri i gradonačel­nik na predstavlj­anju programa Vinkovačko­g ljeta
Organizato­ri i gradonačel­nik na predstavlj­anju programa Vinkovačko­g ljeta
 ??  ?? Zaposlenic­i Buba Bara s najljepšim i najiskreni­jim osmjesima posluživat će goste na Vinkovačko­m ljetu
Zaposlenic­i Buba Bara s najljepšim i najiskreni­jim osmjesima posluživat će goste na Vinkovačko­m ljetu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia