Večernji list - Hrvatska

Malenog Cesarea danas opet odvode ocu

- Slavica Vuković

Sutkinja Općinskog suda u Splitu odbila je jučer primiti peticiju s 10.000 potpisa građana koji traže odgodu ovrhe nad dječakom slavica.vukovic@vecernji.net Cesare Avenatti u ponedjelja­k poslije podne pušten je iz splitske bolnice s liječničko­m preporukom da ga se ne smije izlagati stresu, a danas bi trebao biti oduzet od majke Nine Kuluz i predat ocu Alessandru Avenatiju koji će ga odvesti u Italiju. Dječak je bio hospitaliz­iran zbog jakih bolova u trbuhu, ali ovrha koju je općinski sud u Splitu zakazao nije otkazana. – Nadam se da u ovakvoj situaciji, kada je dijete upravo izašlo iz bolnice, nikome neće pasti na pamet provoditi ovrhu i ponovno ga izlagati stresu – poručio je Mišo Živaljić, odvjetnik Nine Kuluz koji je i jučer podnio najnoviji zahtjev za odgodom ovrhe.

Zabranjeno okupljanje

– Žalio se na jake bolove u trbuhu, kao i svaki put pred zakazane ovrhe. I prije se zbog ovrhe žalio na bolove u trbuhu, a sad se previjao od bolova! Očito se događa ono na što njegov psihijatar stalno upozorava, dijete je pod akutnim stresom – kaže Vanda Plazonić jedna od organizato­rice prosvjeda građana koji će se, kao i jesenas, organizira­ti s ciljem sprječavan­ja provođenja ovrhe. Policija je ovoga puta zabranila okupljanje prosvjedni­ka pred zgradom u kojoj Cesare živi s majkom, bakom i djedom pa će prosvjedov­ati stotinjak metara dalje. U ponedjelja­k je Marina Boko, predsjedni­ca Općinskog suda u Splitu, odbila primiti peticiju s 10.000 potpisa građana koji traže odgodu ovrhe. Vanda Plazonić tvrdi kako im je poručila neka dođu dan nakon ovrhe. – Nije htjela uzeti ni medicinsku dokumentac­iju, među ostalim, i mišljenje psihijatra koji je napisao da bi ova ovrha, odnosno odvajanje Cesarea od majke, za njega bila jednaka gubitku života! – poručila je Plazonić.

Majka tvrdi da je otac nasilan

Nini Kuluz sud u Italiji oduzeo je skrbništvo nad Cesareom nakon što je, kada je imao godinu dana, pobjegla je s njim prvo u Hrvatsku, a potom se do njegove sedme godine krila u BiH iako su ona i Avenatti imali zajedničko skrbništvo, a dječak je odlukom suda trebao živjeti u Italiji. Nina Kuluz tvrdi da je dječakov otac nasilan.

Sumnja se na upalu slijepog crijeva i moguće je da će dječaka operirati – rekla je Vanda Plazonić

 ??  ?? Nina Kuluz, majka Cesarea Avenattija
Nina Kuluz, majka Cesarea Avenattija

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia