Večernji list - Hrvatska

‘Zvali su me Crna višnja iz sveg srca pjevam ja...’

“Ja obožavam glazbu, to je meni u krvi”, rekla je Višnja Pevec koja se na scenu vratila nakon duge pauze

- Scena@vecernji.net

Na glazbenu scenu Višnja se vraća pjesmom “Crna višnja”, a otkrila je kako ju je pjesma oduševila na prvu i jedva je čekala snimiti je Klara Modrić Nakon višegodišn­jeg medijskog izbivanja, Višnja Pevec se ponovno vratila staroj ljubavi – pjevanju. Nekadašnja vlasnica tvrtke Pevec koju je osnovala sa svojim suprugom Zdravkom i strastvena pjevačica, povukla se iz javnog života, a nakon brojnih nedaća 56- godišnja Višnja ponovno je zapjevala, iako kaže, pjesma ju nikad nije napuštala, kao ni ona nju. - Zvali su me Crna višnja, iz sveg srca pjevam ja. Zvali su me slatka kušnja, takva sam i ostala – samo je dio nove pjesme simbolično­g naziva “Crna višnja” kojom se svima prepoznatl­jiva Višnja vraća na glazbeno nebo. Neizmjerno je sretna što je ponovno dobila priliku pjevati.

Pogodili u dušu

- Pjesma je baš onakva kakvu sam htjela. Ekipa koja je radila na njoj pogodila me točno u dušu. Čim sam vidjela stihove i glazbu bila sam oduševljen­a i jedva sam čekala otići u studio snimiti ju – dodaje Višnja koja je novim projektom dala naslutiti kako se vraća na estradu. - Ovim sam se projektom ponovno vratila u život i nadam se kako mi je to otvorilo vrata u nekom novom smjeru – priznaje crnokosa Višnja koja je prve glazbene taktove naučila uz svog oca. - Ja obožavam glazbu. To je meni u krvi. U mojoj se kući još dok sam bila dijete stalno pjevalo i sviralo i odrasla sam uz pjesmu. Danas prvo kad ustanem upalim radio na kojem glazba svira cijeli dan – opisala nam je Višnja. Osim pjevanja, Višnjina velika strast je i slikanje kojemu posvećuje svaki slobodni trenutak.

‘Živim u raju’

- Koliko god stignem naslikam nešto. Preko ljeta manje zato što imam puno posla u vrtu, vinogradu i voćnjaku. Svaki slobodni trenutak sjedam za platno – kaže Višnja Pevec koja sa suprugom Zdravkom živi u njezinoj rodnoj kući na selu nekoliko kilometara udaljenom od Bjelovara. - Mogu reći kako živim u raju; okružena sam biljkama i životinjam­a. Na selu uvijek ima mno- go posla. Evo, trenutno berem višnje koje su odlično rodile ove godine – rekla je. Uz poljoprivr­edne poslove Višnja je trenutno zaposlena kod sina u poduzeću “Pevec oprema” gdje prodaju opremu za trgovine. No, najviše uživa u prirodi. - Silno me to opušta. Priroda puni baterije i daje energije za životzaklj­učuje Višnja koja se nada kako će nakon hitova poput ‘Ti si sve što meni treba’, ‘Neubrane ruže’ ponovno zauzeti radijske stanice svojim zabavnim pjesmama i baladama.

Višnja je trenutno zaposlena kod sina u poduzeću Pevec oprema

 ?? ARHIVA ??
ARHIVA
 ??  ??
 ??  ?? CD “Neubrane ruže” koji je izašao 2008.
CD “Neubrane ruže” koji je izašao 2008.
 ??  ?? Osim što obožava pjevanje, bavi se i slikanjem, a za život na selu kaže da je kao u raju, ima puno posla u vrtu, vinogradu i voćnjaku
Osim što obožava pjevanje, bavi se i slikanjem, a za život na selu kaže da je kao u raju, ima puno posla u vrtu, vinogradu i voćnjaku

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia