Večernji list - Hrvatska

Triput mi je rekao da nije spreman, takvog igrača ne trebam

Reprezenta­cija je drugačija od kluba, mislim da se u reprezenta­ciji treba zatomiti taj ego malo više, kaže Milan Badelj

- Katarina Kušec sport@vecernji.net ZAGREB

Tek smo krenuli u nogometnu rusku priču, a već se do Hrvatske osjeti potres jačine 3 prema Richteru. I ne, nije to jak potres, nije to loš potres jer Dalić je pokazao da, kada je reprezenta­cija u pitanju, nema šale. Onaj ‘višak’ igrača, konkretno sada Nikolu Kalinića, spakirao je natrag za Hrvatsku. Tako će kockasti u napadačkom dijelu ostati na Mariju Mandžukiću i Andreju Kramariću, ali to ih ne brine prije sraza s Argentinom (četvrtak, 20 sati). Nagađalo se o razlogu protjeriva­nja Kalinića, a onda je izbornik Dalić prije treninga vatrenih u Roščinu stao pred kamere i u jednoj rečenici objasnio svoju odluku.

Ništa se nije poremetilo

– Na utakmici s Nigerijom Nikola se zagrijavao, trebao je ući drugom poluvremen­u, no rekao je da nije spreman. To se dogodilo i u utakmici s Brazilom, ali i sada na treninzima. Tri puta nije bio spreman, a ja trebam spremne i zdrave igrače i odlučio sam da se vrati doma – kratko je i s osmijehom na licu rekao izbornik Zlatko Dalić koji je, za razliku od dosadašnji­h izbornika, uveo praksu da se u grad u kojem se igra utakmica putuje dva dana, a ne dan prije dvoboja. Tako će Hrvatska u Nižnjem Novgorodu trenirati dan uoči susreta s Argentinom. Osim izbornika, sraz s gaučosima najavili su i Šime Vrsaljko i Milan Badelj. – Siguran sam da je trener napra- vio taktiku za Argentinu, Messi je jedan od najboljih igrača na svijetu i on jest kvalitetan, ali na terenu je 11 igrača, ako timski budemo na visokom nivou, dat ćemo mu malo situacija da ugrozi naš gol. Atmosfera u momčadi je fantastičn­a, aktualni događaj nije ništa poremetio, i dalje smo kao jedan i to se neće odraziti na ono što je na terenu. Mislimo pozitivno i koncentrir­amo se na Argentinu – rekao je Šime Vrsaljko. Milan Badelj u toj će utakmici imati veliku ulogu ako bude u Dalićevu kadru.

Bitno je zatomiti ego

– Gledali smo utakmicu Islanda i Argentine, kao i sve ostale utakmice. Mogu reći da od Argentinac­a očekujemo da će težiti posjedu lopte i kratkim pasevima kojima traže Messija koji je klasa za sebe. Tražit ćemo priliku u otvaranju prostora u međulinija­ma gdje nisu najbolji na svijetu. S obzirom na moju prirodnu poziciju, ako me izbornik stavi, ja ću biti taj koji će Messiju biti najbliži. Znamo njegove karakteris­tike, gledao sam ga milijun puta i dat ću sve od sebe da pomognem ekipi da ga zaustavimo i neutralizi­ramo – kaže Badelj pa dodaje: – Reprezenta­cija je drugačija od kluba, mislim da se u reprezenta­ciji treba zatomiti taj ego malo više, bitno je to za atmosferu i homogenost. Svoj ego treba se staviti u službu momčadi. Vjerujem u našu ekipu, mislim da smo zreli i, bilo koji pritisak da nam se dogodi, mislim da ćemo moći biti iznad njega – zaključio je Badelj.

Argentina teži posjedu lopte i kratkim pasevima kojima traže Messija

 ??  ?? Zlatko Dalić i Nikola Kalinić oprostili su se u Rusiji
Zlatko Dalić i Nikola Kalinić oprostili su se u Rusiji

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia