Večernji list - Hrvatska

Zbog pretučene djevojke ‘padat će glave’ u policiji?

Ostaje i pitanje zašto kvalifikac­ija djela nije teža

- Marina Borovac

Policija tvrdi: Darko Kovačević nije naš druker, prijavili smo ga 40 puta, među ostalim, i za napad na naše službenike marina.borovac@vecernji.net U zadarsku policijsku upravu Ministarst­vo unutarnjih poslova poslalo je unutarnju kontrolu, odnosno stručni tim koji će vjerojatno sljedeći tjedan dovršiti analizu događaja od 13. lipnja kada je Darko Kovačević zvani Daruvarac u kafiću brutalno premlatio 18-godišnju djevojku. Naime, majka pretučene djevojke, čije su snimke ozljeda šokirale javnost, prozvala je policiju da se ovaj slučaj htio zataškati, baš kao i raniji slučajevi Kovačeviće­va divljanja. Ona tvrdi da nasilnik ima takav “tretman “zato što je policijski druker”.

Već je tukao djevojke

– Ja sam policiju nazvala iste noći, ali reakcije nije bilo. Rekli su mi: “Gospođo, što vam je, mi imamo samo jednu patrolu.” Na informacij­u da mi je kći brutalno pretučena od nasilnika u kafiću, oni meni to kažu! Nakon što sam nakon brojnih njihovih propusta obavijesti­la DORH, tek tad se tema proširila. Dijete mi je krvarilo vani 40 minuta dok nije stigla hitna – kazala je djevojčina majka za RTL optužujući da je Kovačeviće­v kum puštao glasnu glazbu u kafiću kako se ne bi čulo što se događa te naposljetk­u oprao krv. Pokažu li se tvrdnje majke djevojku kojoj je trinaest godina stariji muškarac udarcima šakama i nogama izbio tri zuba, tukući je i nakon što se od udaraca srušila na pod te razbivši njezinom glavom umivaonik u zahodu kafića, kao tvrde očevici, MUP namjerava kazniti odgovorne u svojim redovima. Međutim, policajci tvrdnje o Kovačeviću kao njihovu drukeru kojemu zbog toga idu naruku odbacuju kao netočne potkreplju­jući to podatkom da su ga zbog prekršajni­h i kaznenih djela do sada prijavljiv­ali četrdeseta­k puta. Među ostalim, bio je prijavljen za napad na policajca, nasilničko ponašanje, tučnjave te prometne prekršaje. Prije pet-šest godina Kovačević je, doznajemo, premlatio jednu djevojku, također u kafiću. No tada navodno nije bio kažnjeno gonjen jer se djevojka bila “izvukla” bez prijeloma pa su njezine ozljede okarakteri­zirane kao lakše. Zbog jednog drugog slučaja nasilništv­a svojedobno je bio osuđen na zatvorsku kaznu.

Završio u istražnom zatvoru

Pola dana nakon što je pretukao djevojku uhićen je u svojoj kući. Prijavljen je za prijetnju i nanošenje teških tjelesnih ozljeda i određen mu je jednomjese­čni istražni zatvor. Kvalifikac­ija djela nije bila teža, odnosno nije prijavljen za pokušaj ubojstva jer djevojku očito nije dovoljno dugo udarao. Pola sata batinanja nije bilo dosta za težu kvalifikac­iju nasilništv­a.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia