Večernji list - Hrvatska

Uz Severinin koncert i navijanje za Vatrene otvoren Designer Outlet

Otvoreno je više od 70 trgovina svjetskih modnih brendova

- Jelena.ruzic@vecernji.net

Armani Exchange, Hugo Boss, Antony Morato samo su neki od brendova čiji će artikli tijekom cijele godine biti jeftinije 30-70 posto Jelena Ružić Uz koncert Severine, ali i glasno navijanje za Vatrene tijekom utakmice Hrvatska – Argentina, nekoliko stotina posjetitel­ja jučer je uz Ikeu, kod čvorišta Ivanja Reka, dočekalo otvorenje nove šoping-destinacij­e – Designer Outlet Centra. Novootvore­ni centar predstavil­i su Branko Mihajlov, direktor Designer Outlet Croatia, Thomas Reichenaue­r, direktor tvrtke ROS Retail Outlet Shopping koja je zadužena za upravljanj­e te Vladislav Lalić, direktor kompanije IKEA za nekretnine i razvoj u jugoistočn­oj Europi.

Novih 400 radnih mjesta

– Posebno me veseli što će otvorenje ovoga centra osigurati novih 400 radnih mjesta i time potvrditi da je općina Rugvica s razlogom jedna od najrazvije­nijih – poručio je načelnik Rugvice Mato Čičak. Međutim, cijeli projekt ima velik značaj i na razini županije, ali i države. – Ovime pokazujemo da u našoj županiji ima mnogo toga ponuditi. Nakon što smo turističku ponudu obogatili cikloturiz­mom, na red je došao i šoping-turizam. Pokazala je to Ikea, a pokazuje sada i Designer Outlet – poručio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Centar Designer Outlet Croatia zajednički je projekt, vrijedan 33 milijuna eura, Ikee i švicarskog Mutschler Outlet Holdinga, a prostire se na petnaest tisuća četvornih metara i ima više od dvije tisuće parkirališ­nih mjesta. Međutim, riječ je tek o prvoj fazi budući da se već sada planira proširenje, nakon čega će površina centra na 25 tisuća četvornih metara biti “teška” 88 milijuna eura. Nakon što je prerezana vrpca, svoja je vrata svečano otvorilo više od 70 trgovina, među kojima su neki od najpoznati­jih svjetskih modnih brendova poput Karla Lagerfelda, Armani Exchangea, Barbolinij­a, Philippa Pleina, Ralpha Laurena, Hugo Bossa, Antonyja Morata, Michaela Korsa i sl.

Sniženi artikli

Posjetitel­jima su u svakom outlet centru bitne i cijene, a iz Designer Outleta poručuju da će svaki artikl tijekom godine biti snižen između 30 i 70 posto. – Ugodno me iznenadilo što nije otvoren još jedan klasični šoping-centar, nego outlet, pa ću moći po povoljniji­m cijenama kupiti sve što mi treba – rekla je jedna od prvih posjetitel­jica centra Vesna Benković.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Velik interes Nekoliko stotina posjetitel­ja pohrlilo je na otvorenje novog centra i uživalo u koncertu Severine
Velik interes Nekoliko stotina posjetitel­ja pohrlilo je na otvorenje novog centra i uživalo u koncertu Severine

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia