Večernji list - Hrvatska

Kamo je nestala LARISSA

Najpoznati­joj navijačici svijeta danas je veza s nogometom zaručnik nogometaš optužen za pedofiliju

- Gradimir Đukarić sport@vecernji.net ZAGREB

Larissa je pokrenula trend među ljepoticam­a koje se pokušavaju probiti preko nogometa, a njezinu reputaciju ugrozile su druge U Južnoj Africi 2010. Španjolska je bila prvak, vuvuzele su radile iritantnu buku zbog čega su danas zabranjene na stadionima, ali fotografij­e bujne Paragvajke s mobitelom u grudima kako na središnjem trgu u Asunciónu emotivno proživljav­a nastupe svoje reprezenta­cije i danas je za mnoge prva asocijacij­a na Mundijal otprije osam godina. Iako je kasnije otkriveno kako fotografij­a nije nastala spontano, već je bila riječ o isplaniran­oj sceni i dobro tempiranoj promidžbi Nokije, taj marketinšk­i trik, iako to nije bio prvotni plan, stvorio je globalnu zvijezdu. Malo se tko zanimao za mobitel (a u pitanju je bio model E71, ako se već pitate), djevojka je bila glavna priča. A njezino ime je bilo Larissa Riquelme i bila je relativno nepoznata čak i u svojoj domovini u kojoj se bavila manekenstv­om i sudjeloval­a na opskurnim izborima ljepote. Zvijezda je rođena kada je obećala da će se skinuti gola dođe li Paragvaj do finala, a poslije to obećanje velikodušn­o ispunila i nakon što je njezina reprezenta­cija ispala u četvrtfina­lu od kasnijih prvaka Španjolaca.

Našla je svog nogometaša

– To im je nagrada za trud – rekla je tada. O tome tko je više profitirao od Svjetskog prvenstva 2010., Španjolska koja je osvojila naslov ili Larissa, i danas se lome koplja. Bujna Paragvajka proglašena je najpoznati­jom navijačico­m na svijetu, a svojih pet minuta itekako je znala iskoristit­i te na nenadanoj slavi izgraditi karijeru. Postala je poželjni model, skinula se u nekoliko navrata za Playboy, postala je južnoameri­čka TV zvijezda. Za vrijeme gostovanja u jednom TV showu opovrgla je tvrdnje da dodatno zarađuje baveći se escortom i otkrila je kako je odbila “nepristojn­u ponudu” jednog slavnog nogometaša. – Kada bih vam rekla tko mi je ponudio novac za seks, ne biste mi vjerovali. Najbolji nogometaš svijeta! – pohvalila se. Na volej je dočekala pitanje je li riječ o Lionelu Messiju. – Da, Messi. Ali ja ipak nisam laka žena, ja se ne prodajem – pohvalila se Larissa koja je na krilima slave svojedobno najavila i kandidatur­u za paragvajsk­i parlament, od čega je poslije odustala. Ipak, našla je nogometaša svoga života. “Sretnik” je Jonathan Fabbro, ubojica i optuženi pedofil kojem se trenutačno sudi zbog spolnog odnosa s djetetom u Argentini, a suđenje pod istom optužbom slijedi mu i u Paragvaju. Fabrro, inače Argentinac koji je kasnije promijenio nogometno državljans­tvo i postao Paragvajce­m, slovio je za problemati­čnu osobu. Još 2010. jureći svojim Audijem TT na cesti kod Santa Fea naletio je na 23-godišnju majku koja je na motociklu vozila svoje dijete u školu. Žena je na mjestu preminula, a dijete je srećom prošlo s ozljedama koje ga nisu životno ugrozile. Godinama kasnije obitelji žrtve isplaćivao je novčanu kompenzaci­ju. Veza Larisse i Jonathana bila je burna. Zbog ljubomore svoga zaručnika još prije četiri godine odlučila je prestati s obnaženim snimanjima, ali kako su oboje ekshibicio­nisti južnoameri­čki tabloidi su uživali u njihovoj romansi. Jednom ih je policija uhitila zbog seksa na javnom mjestu, a zatečeni su u automobilu parkiranom na odmarališt­u uz autocestu u paragvajsk­om gradu Asuncionu.

Povukla se iz medija

Larissa je pokrenula trend među ljepoticam­a koje se pokušavaju probiti preko nogometa, a njezinu reputaciju ugrozile su druge, mlađe seks-bombe. – Bila sam prva, sve su druge kopije – samouvjere­no je poručila. Posljednji­h se godina povukla i iz medija. Danas 33-godišnja Larissa, međutim, ima veće brige jer svijet joj se srušio. Prošlo ljeto obitelj 11-godišnje Paragvajke iz Cerro Portena prijavila je Jonathana Fabbra zbog seksualnog zlostavlja­nja djevojčice. Sud u Buenos Airesu izdao je nalog za Fabbrovo uhićenje, a njegovo se ime našlo i na Interpolov­oj tjeralici zbog spolnog odnosa s tada devetogodi­šnjom djevojčico­m, inače kćeri svoga kuma, u vrijeme dok je 2015. igrao na posudbi u Boca Juniorsima. Meksičke vlasti su ga uhitile, a početkom svibnja i predale ga argentinsk­im istražnim organima.

 ??  ?? Španjolska je bila prvak, vuvuzele parale uši, ali mnogima je asocijacij­a na SP 2010. danas Larissa
Španjolska je bila prvak, vuvuzele parale uši, ali mnogima je asocijacij­a na SP 2010. danas Larissa
 ??  ?? Zvijezda, i to globalna, rođena je kada je obećala da će se skinuti gola dođe li Paragvaj do finala
Zvijezda, i to globalna, rođena je kada je obećala da će se skinuti gola dođe li Paragvaj do finala
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia