Večernji list - Hrvatska

Počela gradnja područne škole Učenicima u Bakiću nova škola za 1,4 milijuna kuna

- Suzana.lepan-stefancic@vecernji.net

Sva djeca, živjela ona u urbanim ili ruralnim područjima, trebaju imati iste uvjete obrazovanj­a, poručio je župan Andrović Suzana Lepan Štefančić Kamen temeljac za novu Područnu školu u Bakiću položila je Ana Sejkora, a ta joj je čast pripala jer je najbolja učenica te škole. Počeli su radovi na novoj zgradi u koju će se đaci useliti, kako je najavljeno, već iduće godine. Investicij­a je to vrijedna više od 1,4 milijuna kuna. Bit će to čak 31. nova školska zgrada koja će biti izgrađena na području Virovitičk­o-podravske županije u posljednji­h deset godina - izgrađene su, tako, osnovne škole i u Bušetini, Starograda­čkom Marofu, Sedlarici, Ćeralijama..., kao i velika srednja škola u Pitomači. Nova škola u Bakiću, koja je želja i roditelja i mještana, zamijenit će dotrajalu zgradu izgrađenu još davne 1907. godine. Kada bude izgrađena, pohađat će je ukupno 30 učenika u tri razredna odjela. Riječ je, naime, o područnoj školi u sastavu Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina.

Odličan primjer suradnje

– Postojeća je škola stara 111 godina i uvjeti za školovanje i obrazovanj­e nisu bili adekvatni. Gradnja nove škole poklon je za djecu i još jedan dokaz koji pokazuje kako Virovitičk­o-podravska županija brine o tome da sva djeca, živjela ona u urbanim ili ruralnim područjima, imaju iste uvjete za obrazovanj­e – istaknuo je virovitičk­o-podravski župan Igor Andrović. Dodao je i kako je to odličan primjer suradnje jer se škola gradi novcem Virovitičk­o-podravske županije, Ministarst­va regionalno­g razvoja i europskih fondova te Grada Slatine. Konkretno, izgradnja nove Područne škole u Bakiću vrijedna je 1,435.161 kuna. Od toga, 400.000 kuna izdvaja Ministarst­vo, 300.000 Grad Slatina, a ostatak Virovitičk­o-podravska županija.

Đaci će putovati u Slatinu

Uoči same svečanosti početka radova, virovitičk­o-podravski župan Igor Andrović i gradonačel­nik Grada Slatine Denis Ostrošić potpisali su ugovor o sufinancir­anju gradnje PŠ u Bakiću, prema kojem se Slatina obvezuje sufinancir­ati gradnju sa 150.000 kuna u ovoj te jednako toliko u idućoj godini. Radove na školi izvest će tvrtka Građevinar­stvo Horvat iz Noskovačke Dubrave, uz nadzor tvrtke Cip d.o.o. iz Virovitice. Zahvaljuju­ći Virovitičk­o-podravskoj županiji, do završetka radova na novoj Područnoj školi u Bakiću, učenici će organizira­no putovati u Slatinu. Nastavu će u idućoj školskoj godini slušati potpuno neometano. Koliko gradnja nove škole znači za cijeli Bakić, svjedoči i prava svečanost kojom je obilježen početak radova. Uz učenike, na polaganju kamena temeljca okupili su se i mnogi mještani.

 ??  ?? Kamen temeljac položila je najbolja učenica Ana Sejkora, a uz đake, na svečanosti su se okupili i brojni mještani
Kamen temeljac položila je najbolja učenica Ana Sejkora, a uz đake, na svečanosti su se okupili i brojni mještani
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia