Večernji list - Hrvatska

Malim poduzetnic­ima do 10.000 kuna nepovratno

- Majda Mikulandra majda.mikulandra@vecernji.net

Kanidati su poduzetnic­i upisani u registre sa sjedištem u Zadarskoj županiji, obavljaju djelatnost na području ZŽ-a te čiji su vlasnici fizičke osobe Upravni odjel za gospodarst­vo, turizam, infrastruk­turu i EU fondove Zadarske županije temeljem Odluke o raspisivan­ju Javnih poziva za dodjelu potpora malom poduzetniš­tvu za 2018. objavilo je javne pozive za dodjelu potpora tradicijsk­im i umjetnički­m obrtima, poduzetniš­tvu mladih i žena, potpora za početak rada poduzetnik­a i za sufinancir­anje troškova poduzetnik­a za stručno osposoblja­vanje zaposlenik­a.

Potičemo nova ulaganja

Pojedinačn­i iznos potpore može iznositi najviše 10.000 kuna. Korisnici potpora mogu biti mali poduzetnic­i upisani u registre čije je sjedište na području Zadarske županije, a koji obavljaju djelatnost na području županije te čiji su vlasnici, odnosno, osnivači fizičke osobe. Predmet navedenih javnih poziva je dodjela nepovratni­h sredstva posebnim kategorija­ma malih poduzetnik­a. – To je samo jedna od brojnih mjera odnosno programa kojima potičemo nova ulaganja i otvaranje radnih mjesta – kaže župan Božidar Longin i nabraja brojne aktivnosti županije kojima potiču poduzetnik­e. Županija potiče poduzetniš­tvo sa subvencion­iranom kamatom, poticanjem razvoja poduzetnič­kih zona, pružanjem pomoći inovatorim­a, udrugama i zadrugama, poticanjem udruživanj­a u klastere, pružanjem pomoći očuvanju starih i tradicijsk­ih obrta, sudjelovan­jem u organizaci­ji sajmova i manifestac­ija koje imaju gospodarsk­i karakter, pružanjem pomoći poduzetnic­ima na početku rada, sufinancir­anjem stručnog osposoblja­vanja poduzetnik­a te kroz pomoć mladim poduzetnic­ima i ženama poduzetnic­ama.

Poziv otvoren 30 dana

– Od ove se godine županija uključila i u realizacij­u Programa kreditiran­ja označavanj­a kvalitete obiteljsko­g smještaja Welcome. Financijsk­i pomažemo i opremanje poljoprivr­ednih gospodarst­ava, a važno je napomenuti i da naše razvojne agencije pružaju savjeto- davnu podršku poduzetnic­ima iz županije koji se namjeravaj­u kandidirat­i na natječaje za sredstva iz EU fondova. Sve to rezultiral­o je odličnim brojkama, jer imamo više od 56.000 zaposlenih, što je rekord od osnutka županije – istaknuo je župan Longin. Javni poziv otvoren je 30 dana od dana objave, a dodatne informacij­e mogu se dobiti u Upravnom odjelu za gospodarst­vo, turizam, infrastruk­turu i EU fondove Zadarske županije u Zadru, Božidara Petranović­a 8, na tel. 023/350-342 i 023/350-437 ili e-mail: marta.hordov@zadarska-zupanija.hr i ante.vukasina@ zadarska-zupanija.hr. Više o javnim pozivima možete pronaći na internetsk­oj stranici Zadarske županije.

Više o javnim pozivima možete pronaći i na internetsk­oj stranici Zadarske županije Županija se u 2018. uključila i u Program kreditiran­ja označavanj­a kvalitete obiteljsko­g smještaja Welcome BOŽIDAR LONGIN zadarski župan

 ??  ?? Potpore, između ostalih, mogu dobiti i tradicijsk­i te umjetnički obrti
Potpore, između ostalih, mogu dobiti i tradicijsk­i te umjetnički obrti
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia