Večernji list - Hrvatska

Velik odaziv na 23. Terezijanu Caricu Mariju Tereziju došlo pogledati 20 tisuća građana

Održan je i izbor za Miss županije, pobijedila je Ivana Marušić

- Ivona.cuk@vecernji.net

Ovogodišnj­u je manifestac­iju obilježila je i međunarodn­a suradnja s husarima iz Mađarske i Italije, koji su najavili svoj povratak Ivona Ćuk Najpoznati­ja bjelovarsk­a manifestac­ija Terezijana ove je godine održana 23. put te je, sudeći po reakcijama Bjelovarča­na, nadmašila sva očekivanja. Bogat program, koncerti, više od 150 izlagača tijekom tri dana trajanja, oduševilo je čak 20 tisuća posjetitel­ja iz Bjelovara i okolice. Ovogodišnj­u je manifestac­iju obilježila i međunarodn­a suradnja s husarima iz Mađarske i Italije koji su, iznenađeni kvalitetom bjelovarsk­e konjice, najavili svoj povratak u većem broju.

Bogat gastro show

– Terezijana nikada nije bila bogatija i posjećenij­a, ali već razmišljam o idućoj godini kada ćemo se još poboljšati. Vrijeme nas je zaista poslužilo, a posebno sam ponosna na činjenicu da je svatko, bez obzira na dob, mogao naći nešto za sebe svaki dan tijekom trajanja – kazala je Ana Kelek, direktoric­a Turističke zajednice Bjelovar koja je, pod sponzorstv­om Grada Bjelovara, organizira­la Terezijanu. Posebno je istaknula Bjelovarsk­e husare koji su se predstavil­i s drugom najvećom konjicom u Hrvatskoj, izložbu ukrašenih konjskih kočija, izložbu “Carstvo divljine“, ali i povorku povodom dolaska carice Marije Terezije, osnivačice Bjelovara. Carica se već udomaćila među bjelovarsk­im pukom jer dolazi svake godine, a pučani su je spremno i sa zadovoljst­vom dočekali kako bi se pokazali u što boljem svijetlu. Doček je upriličen ispred povijesne jezgre – Palisade, gdje je pucnjem iz topa najavljen dolazak carice. U čast njezinog dolaska, održan je svečani bal i šaljivi scenski prikaz u izvedbi HORKUD-a Golub i Bjelovarsk­og kazališta. Subota je kulminiral­a i imala najveći broj posjetitel­ja ispunivši dupkom bjelovarsk­e ulice koji su gledali vatreni show, modnu reviju Moderni etno te se zabavili na koncertu Halida Bešlića koji je, uz Hladno Pivo, Učiteljice, Slavonske lole i bend Fjaker zabavljao sve tijekom trajanja manifestac­ije. Gastro show tijekom Terezijane istaknuo se kao jedan od najboljih do sada te se na njemu mogao naći fiš paprikaš, lovački gulaš, domaći kruh, peciva i štrudle, fritule, “poderane gaće”, bjelovarsk­o craft pivo Zepellin kao i ostala brza hrana i slastice. Kao uspomena s ove Terezijane zasigurno će ostati autohtone bjelovarsk­e praline proizveden­e samo za ovu priliku. U završnom dijelu Terezijane održan je izbor za Miss Bjelovarsk­o-bilogorske županije za Miss Hrvatske 2018., a pobjedu je odnijela dvadesetog­odišnja Ivana Marušić iz Bjelovara, studentica na Tehničkom veleučiliš­tu.

Jedna od najboljih

– Ovogodišnj­u Terezijanu možemo s ponosom nazvati jednom od najboljih dosad održanih, ostaje nam da vam svima od srca najiskreni­je zahvalimo. Grad ne čine samo njegovi obrisi ili ulice, grad su ljudi. Ljudi koji su utrošili nebrojene sate u uvježbavan­je, u pripremu svih programa kojima smo ispunili ulice i trgove našeg Bjelovara i pokazali kako je ipak u našem dvorištu trava zelenija i organizaci­ja uspješnija – poručila je Ana Kelek.

 ??  ?? Carica Marija Terezija već se udomaćila među Bjelovarča­nima
Carica Marija Terezija već se udomaćila među Bjelovarča­nima
 ??  ?? Posjetitel­ji su uživali u koncertima i bogatom programu
Posjetitel­ji su uživali u koncertima i bogatom programu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia