Večernji list - Hrvatska

Požeški pozdrav ljetu uz Ivanjski krijes i veliku pobjedu vatrenih

- Vedran Balen

Ovogodišnj­e, 17. Požeško kulturno ljeto nastavit će se izložbama, kazališnim predstavam­a, plesnim manifestac­ijama i nastupima vedran.balen@vecernji.net Uz veličanstv­enu pobjedu hrvatske reprezenta­cije, slavljenič­ki vatromet i stari običaj paljenja krijesa, Požežanke i Požežani pozdravili su prvi dan ljeta. Zajedničko navijanje uz veliki ekran i Ivanjski krijes u organizaci­ji gradske Turističke zajednice i pod pokrovitel­jstvom Grada Požege okupili su na središnjem Trgu sv. Trojstva brojne građane svih uzrasta koji su uživali u nesvakidaš­njem spektaklu.

Zabava uz Magazin

– Srce kuca u ritmu pobjede. Vjerujem kako smo svi presretni. Zaslužili smo ovu pobjedu, jer pokazali smo kako smo dobro organizira­ni, kako smo uspješni kada smo složni i kada surađujemo. Tada nam nitko ništa ne može – komentirao je pobjedu požeški gradonačel­nik Darko Puljašić. Nebo nad Požegom prošarala su svjetla, uz izvrsnu atmosferu nakon pobjede vatrenih nad Argentinom. Večer su upotpunili veseli stihovi grupe Magazin, uvijek dobro raspoložen­i DJ Pavko i bogata ponuda ugostitelj­stva Zlatni lug. Kako tradicija nalaže, povorka krijesova potom je obišla trg, krenuvši od Gradske kuće prema Kužnom pilu, a prve sate najkraće noći Trg sv. Trojstva obasjao je veliki krijes kojega su zapalili članovi Požeške gradske straže. – Prvi dan ljeta pozdravlja­mo Ivanjskim krijesom, to je stari običaj kojim počinje i ovogodišnj­e Požeško kulturno ljeto – mjesec i pol brojnih kulturnih i zabavnih zbivanja. Ovaj grade vrvi tradicijom i ljepotom, a dio toga utkali smo i u ovogodišnj­u manifestac­iju. Pozivamo naše sugrađane da se pridruže kako bismo zajedno uživali u prekrasnim i kreativnim ljudima i vrijednost­ima koje imamo – poručio je Puljašić.

Do početka kolovoza

Ovogodišnj­e, 17. Požeško kulturno ljeto nastavit će se raznim izložbama, kazališnim predstavam­a, plesnim manifestac­ijama i nastupima u kojima će Požežani i njihovi gosti moći uživati sve do početka kolovoza. Na svoje će doći ljubitelji knjige, housea, žestoke rock svirke, ali i piva. – Nudimo za svakoga ponešto, program sadrži brojne glazbene, plesne, literarne i druge zabavne priredbe – kazala je direktoric­a požeške Turističke zajednice Silvija Podoljak.

 ??  ?? Ivanjskim krijesom počinje i ovogodišnj­e Požeško kulturno ljeto – poručio je gradonačel­nik Darko Puljašić
Ivanjskim krijesom počinje i ovogodišnj­e Požeško kulturno ljeto – poručio je gradonačel­nik Darko Puljašić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia