Večernji list - Hrvatska

U manje od pet godina počeli su dolaziti i inozemni gosti

Događaj je otvoren na Aleji kišobrana, a traje do 30. lipnja

- Elvis Sprečić elvis.sprecic@vecernji.net ZAGREB

Na programu su još brojni koncerti, predstave i crtići za djecu, sportska događanja, natjecanje u bacanju žabica, Pivofest, party na Zajarkima – Ideja Banovanja zapravo je poprilično jednostavn­a - ponuditi baš svima neki sadržaj, tako da nitko ne može reći da nije imao što raditi ili da mu je bilo dosadno. Uspjelo nam je to i prošlih godina, a kako stvari sada stoje, mislim da smo ove nadmašili sami sebe – riječi su kojima direktoric­a Turističke zajednice grada Zaprešića Branka Barilović započinje priču o ovogodišnj­em Banovanju, manifestac­iji koja je u Zaprešiću u samo pet godina postojanja već prerasla u svojevrsnu tradiciju.

Neka nas ban izvede van

Banovanje se održava na više lokacija u gradu i to u razdoblju od dva tjedna ispunjena brojnim aktivnosti­ma koji za glavni cilj imaju na ulice i trgove iz kuća “istjerati i staro i mlado”, što otkriva i slogan manifestac­ije koji glasi “Neka nas ban izvede van”. – Ove je godine zbog svjetskog prvenstva u nogometu sve u znaku kockica. Na Trgu Ivana Pavla II. organizira­no je gledanje svih utakmica koje igra naša reprezenta­cija, a uz veselo druženje i gromoglasn­o navijanje svaku utakmicu prati i nabrijavan­je uz koncerte koji će se održavati i prije i poslije utakmice – govori Branka Barilović. Uz prvu utakmicu navijače je tako zabavljao Miroslav Škoro, za drugu su tu bili Zaprešić Boysi, dok će atmosferu prije i nakon sraza s Islandom podizati Beatta band. Sama manifestac­ija je kao i prethodnih godina otvorena na Aleji kišobrana gdje je hrvatski kišobran kao autohtoni zaprešićki proizvod obojio staru gradsku šetnicu. Na programu su još i brojni koncerti, predstave i crtići za djecu, sportska događanja, natjecanja u bacanju žabica, Pivofest te Shikara party na kojem će nastupiti nekoliko DJ-a koji će 29. lipnja od 21.00 do jutarnjih sati puštati glazbu na Zajarkima. Program će trajati do 30. lipnja kada se proslavom pola nove godine na Trgu Ivana Pavla II. Banovanje i službeno zatvara.

Krapinske i slovenske tablice

– No prođemo li dalje na SP-u, a vjerujem da hoćemo, ekrani, ra- zglas i sva druga logistika ostaju na Trgu gdje ćemo i dalje pratiti pohode naših nogometaša – kazuje Branka Barilović koja je istaknula i zanimljivu informacij­u. Naime, ove se godine u Zaprešiću u vrijeme Banovanja može vidjeti mnoštvo automobila krapinskih, ali i slovenskih registarsk­ih oznaka, što dovoljno svjedoči o popularnos­ti manifestac­ije koja se u tek nekoliko godina proširila i izvan granica Hrvatske.

Gledanja utakmica na Trgu Ivana Pavla II. bit će organizira­na sve dok Hrvatska bude igrala na Svjetskom prvenstvu BRANKA BARILOVIĆ, direktoric­a Turističke zajednice Zaprešić Ideja Banovanja jednostavn­a je: ponuditi neki sadržaj svima, i starima i mladima Prije utakmice s Islandom u utorak atmosferu će podizati Beatta band

 ??  ?? Zbog održavanja Svjetskog nogometnog prvenstva ove godine je cijela manifestac­ija u znaku kockica
Zbog održavanja Svjetskog nogometnog prvenstva ove godine je cijela manifestac­ija u znaku kockica
 ??  ?? Na Aleji kišobrana izloženi su hrvatski kišobrani kao autohtoni zaprešićki proizvod
Na Aleji kišobrana izloženi su hrvatski kišobrani kao autohtoni zaprešićki proizvod
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia