Večernji list - Hrvatska

Lovren: Da Luka nije Hrvat, dobio bi Zlatnu loptu

-

– Znamo njihov stil igre, bit ćemo spremni za tu utakmicu, čvrsti su, jaki u dvobojima, no znat ćemo im odgovoriti – kaže L. Kalinić Grozne stvari sada bi se trebale dogoditi da bi se narušilo raspoložen­je i atmosfera u hrvatskoj nogometnoj reprezenta­ciji. Pobjeda nad Argentinom ne samo da je izazvala euforiju u Hrvatskoj, gdje ljudi još uvijek na tramvajski­m stanicama prepričava­ju ona tri pogotka koje su zabili gaučosima, već i u Rusiji gdje je igračima lakše s obzirom na to da su osigurali plasman u novi krug. No prije toga moraju odraditi još jednu utakmicu u skupini D Svjetskog prvenstva i to protiv Islanda (utorak, 20 sati), ekipe koju dobro poznaju.

Idu nastaviti započeto

– Znamo njihov stil igre, bit ćemo spremni za tu utakmicu, čvrsti su, jaki u dvobojima, igraju puno na te duge lopte, no znat ćemo im odgovoriti. Pokazali smo da se kao momčad i branimo i napadamo, u organizaci­ji igre stajali smo stvar- no dobro i ako nastavimo tako, možemo daleko dogurati – rekao je Lovre Kalinić koji se osvrnuo na odnos između vratara, ali i na mogućnost da možda zamijeni Subašića u utakmici protiv ribara: – Vratarska pozicija uvijek je delikatna, nije laka. Veća je nego igrača jer svaka mala pogreška bude kažnjena. Kada postoje još dva vratara koji su podrška jedni drugima, uvijek je veći gušt raditi. Velika je stvar što ću vjerojatno dobiti priliku protiv Islanda. Idemo nastaviti ono što smo započeli. Spreman sam – rekao je Lovre. A s obzirom na to da je obrana odradila dobar posao u Rusiji, Dejan Lovren govorio je o svom napretku: – Navodite kako svake godine imam nekih problema, ali imam osjećaj da svake godine rastem i sazrijevam. Ponosan sam na neke pogreške jer su me ojačale kao čovjeka i kao igrača. Vjerujem da mogu i dalje napredovat­i. Vjerujem u sebe od početka. I kad su me svi gazili, htio sam dokazati suprotno – da mogu biti jedan od najboljih obrambenih igrača – rekao je Lovren pa se osvrnuo i na atmosferu koja je očito dobra jer raspoložen i za šalu. Naime, u subotu je u zafrkancij­i na treningu Mandžo čučnuo iza Lovrena dok su trčali unatrag, a ovaj je pao. No osvete nema. – Treba biti takvih smiješnih trenutaka na treningu, da se digne atmosfera, a Mandžo k’o Mandžo, budalaštin­e... Osveta? Ne trebam mu se osvetiti, on je sa svojom frizurom dovoljno osakaćen – našalio se Lovren. A i Dalić je zaslužan za atmosferu...

Luka dobiva premalo pozornosti

– Imamo od početka poseban odnos. Zna kako komunicira­ti s igračima, nije nam najveći prijatelj, ali dovoljno smo si blizu, razumijemo se. Fasciniran je Lovren i Modrićem. – Gušt je igrati s Lukom, to je jedan od najboljih igrača na svijetu i mislim da mu treba posvetiti više pozornosti. Da je Nijemac ili Španjolac, uvijek bi bio među top 3, mogao bi osvojiti i Zlatnu loptu. No budući da smo Hrvati, ne dobiva previše pozornosti. No mislim da ljubitelji nogometa prepoznaju da je najbolji veznjak svijeta – zaključio je Lovren.

 ??  ?? Dejan Lovren odigrao je dobru utakmicu protiv Argentine, a tome se nada i u posljednjo­j utakmici u skupini D protiv Islanda u utorak (20 sati)
Dejan Lovren odigrao je dobru utakmicu protiv Argentine, a tome se nada i u posljednjo­j utakmici u skupini D protiv Islanda u utorak (20 sati)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia