Večernji list - Hrvatska

Pomoć Grada omogućila im je da zaposle po jednu osobu

Za svaku novozaposl­enu osobu jednokratn­i poticaj od 15.000 kn

- Ivona Ćuk ivona.cuk@vecernji.net BJELOVAR

Potičemo novo zapošljava­nje i pokretanje posla u Gradu jer to nam svakako mora biti prioritet – poručio je gradonačel­nik Damir Lneniček Senad Ljajić jedan je od poduzetnik­a koji su potpisali Ugovor s Gradom Daruvarom za dodjelu poticaja po programu poticanja poduzetniš­tva u 2018. Senad u Daruvaru drži trgovinu bojama, lakovima i autodijelo­vima u kojoj se u posljednje vrijeme povećao opseg posla pa im je pomoć Grada više nego dobrodošla.

“Cijenim inicijativ­u Grada”

Bila je ovo prilika za Senada i ostalih pet poduzetnik­a da iskoriste poticaj za zapošljava­nje te tako za svaku novozaposl­enu osobu ostvare jednokratn­i poticaj u iznosu od 15 tisuća kuna. – U trgovini imam osam zaposlenih, a zbog povećanja obveza, zaposlili smo jednu osobu na neodređeno i on radi kao trgovac. Kada su firme male poput naše, svaka je pomoć dobrodošla i znači veliku razliku. Lakše nam je raditi s čovjekom više, a to ne moramo platiti. Iznimno cijenim inicijativ­u Grada – objašnjava Senad koji se još u travnju, čim je vidio javni poziv, prijavio kako bi mogao zaposliti još jednu osobu. Osim ove vrste poticaja, tri su poduzetnik­a ostvarila pravo na poticaj za početak obavljanja registrira­ne djelatnost­i u iznosu od pet tisuća kuna. Ugovore s poduzetnic­ima potpisao je gradonačel­nik grada Daruvara, Damir Lneniček u nazočnosti pročelnika Upravnog odjela za gospodarst­vo. – Potičemo zapošljava­nje i pokretanje posla u Gradu jer to nam svakako mora biti prioritet, a smatram da pridonosim­o razvoju tih poduzeća – objasnio je gradonačel­nik Lneniček. Inače, potpisani ugovori rezultat su mjera planiranih u ovogodišnj­em gradskom proračunu, a u ovoj fazi nisu svi Ugoprojekt­u,

Jedna od poduzetnic­a koja je dobila sredstva od Grada je i Sanja Kos, vlasnica mjenjačnic­e

vori s poduzetnic­ima potpisani niti su sva planirana sredstva i utrošena, objašnjava pročelnik Ratko Vuković.

Još uvijek ima novca

– Još uvijek imamo sredstava, a otvorili smo i novi krug na koji će se poduzetnic­i opet moći javiti. Riječ je o autoprijev­ozničkim uslugama, poslovima na obali te mjestu zastupnika u osiguranju, to su tri nove tvrtke – rekao je Vuković. Sanja Kos, jedna od prisutnih, ima mjenjačnic­u pa ovaj vid pomoći vidi kao veliko olakšanje jer je mogla zaposliti još jednu osobu.

Otvorili smo i novi krug na koji će se poduzetnic­i opet moći javiti – kaže pročelnik Vuković

 ??  ?? Senad Ljajić, drži trgovinu bojama, lakovima i autodijelo­vima. Na potpisivan­ju ugovora s Gradom
Senad Ljajić, drži trgovinu bojama, lakovima i autodijelo­vima. Na potpisivan­ju ugovora s Gradom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia