Večernji list - Hrvatska

Presretan sam, sjajno je!

ULTROM je oduševljen ministar turizma, a nogometna pobjeda dodatno je podigla atmosferu koju su stvorili Chainsmoke­rsi, Cox, Cheat Codes...

- Zoran Vitas

Izvođači su nastupili u originalni­m dresovima reprezenta­cije, a organizato­ri tvrde da je nadmašen i rekordan prvi dan Ni ministar turizma Gari Cappelli nije odolio: – Sjajno je doista, nevjerojat­no. I ovo je već šesta ULTRA. Za turizam znači isto onoliko koliko i sport. Organizato­ru čestitam, čuli ste da su u petak oboreni svi rekordi za prvi dan. Hrvatska je najprepozn­atljivija u Europi i svijetu po sportu i festivalim­a. Presretan sam danas na ULTRI i s reprezenta­cijom i svima onima koji su je bodrili, svim turistima iz ovih 150 zemalja. Hrvatska ovim putem definitivn­o izlazi u cijeli svijet. Ostajem do jutra! – rekao je ministar Cappelli na ULTRI nakon pobjede reprezenta­cije. Ovo mu je prvi put da je bio na ULTRI, a stigao je u pratnji sina. I teško da je mogao bolje opisati festival na Poljudu. Nakon što je u petak oboren rekord prvog dana svih dosadašnji­h izdanja ovog festivala, čekalo se koliko će “povući“drugi dan.

Izvođači u “kockicama“

Dogodilo se nešto gotovo čudesno, izvođači su pokazali jedan poseban senzibilit­et. Za pultom unutar više od 70 metara dugačke pozornice “naoružane“s bezbroj LED ekrana, velike svjetske DJ zvijezde oblačile su – hrvatske dresove! Za američki DJ trio Cheat Codes pripremili smo nekoliko predmeta s obilježjim­a reprezenta­cije, samo da bismo otkrili da su oni došli malo bolje pripremlje­ni – sva trojica imala su originalne dresove hrvatske reprezenta­cije. Dresove s njihovim imenima na leđima dao je izraditi upravo Hrvatski nogometni savez. – Volimo Hrvatsku i volimo nogomet, kada smo uvidjeli da nam mogu napraviti majice, odmah smo se dosjetili da u njima nastupamo dok igra Hrvatska. Uostalom, da ne sviramo, sigurno bismo pratili utakmicu Hrvatske, želimo da pobijedi i da ode do kraja – rekli su nam Cheat Codes. Hrvatska je pobjeda bila inspiracij­a za još neke američke DJ-e na ULTRI. The Chainsmoke­rs za pult su izašli u kockicama izazvavši salvu oduševljen­ja u publici, pogotovo kada bi pozdravili pobjedu hrvatske reprezenta­cije usput napravivši rijetko viđen show, čak i za visoke standarde festivala poput ULTRE. Zemljaci Cheat Codesa i Chainsmoke­rsa među najzastupl­jenijima su fanovima ULTRE. Koga god od njih pitaš, dobiješ odgovor sličan onome Trevora iz Cheat Codesa. – Naprosto mi se sviđa ovdje, volim dolaziti jer je ovo sjajna zemlja u kojoj sam bio već pet-šest puta. I ne samo ja, i dečki su bili sa mnom u Zagrebu, Varaždinu. Volim vašu kulturu i gostoprim- stvo – rekao je cheatcodeo­vac. Stopio se tako nogomet s ULTROM, sve je podsjećalo na Francusku ‘98. kada je zbog vatrenih kockasti dres bio najtraženi­ja roba. I u subotu puno je gostiju ULTRE nosilo ili dres ili zastavu.

Sve je podsjećalo na ‘98. i Francusku kad je kockasti dres bio najtraženi­ja roba

Visoko postavljen­a ljestvica

Rezultiral­o je to, prema riječima organizato­ra, podizanjem ljestvice još više nakon rekordnog prvog dana. Moglo je to biti čak i bez nogometne euforije jer je subota bila noć kada je na sve popularnij­em Resistance Stageu nastupala DJ legenda Carl Cox u programu dugom tri sata. Prostor ispred pozornice nije bio dostatan primiti sve ljubitelje techna, minimala i deepa pa je red iza Resistance­a bio dug i nekoliko desetaka metara. A nakon dva tako uspješna dana, tek su se očekivali nastupi megazvijez­da poput Stevea Aokija, Alessa, Davida Guette, Marshmella te starog poznanika Armina van Buurena uz zanimljive izvođače na pratećim pozornicam­a.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia