Večernji list - Hrvatska

Igrače su na tribinama čekale veće ‘stvari’ od nogometa

Slavlje vatrenih nastavilo se u restoranu gdje su se igrači popeli na stolove i zapjevali “Moja domovina”

- Katarina Kušec sport@vecernji.net ZAGREB

Vida je nakon pobjede pohitao po sina Davida, Perišić po Lea, a Modrić je napucavao loptu sa sinom Ivanom i kćeri Emom Vidjeli smo svi kako su nakon maratonske utakmice protiv Rusije izgledali naši igrači. Mučili su ih grčevi, znoj se cijedio s njihovih lica, praktički su jedva hodali. No izvukli su, ma samo Bog zna otkud, snage da pretrče i one zadnje metre pa nakon toga s osmijehom na licu, kao da su sada došli s masaže, potrče prema tribinama. Čekale su ih tamo žene, djeca, obitelji i prijatelji koji su u Soči došli pratiti hrvatsko-rusku dramu. Pokazali su tako još jednom naši vatreni kako ipak ima nešto više u tom nogometu, u tom Svjetskom prvenstvu, ali i u životu od samog trčanja i pukog napucavanj­a lopte.

Obitelji ih čekale na tribinama

Jer isti onakav osmijeh na licu kakav su imali igrači imali su i ljudi kojima su tada potrčali u zagrljaj. Domagoj Vida izljubio se sa suprugom Ivanom i pohitao po sina Davida, Ivan Perišić igrao se sa svojim Leom, a Luka Modrić onako umoran i istrošen zatražio je pak loptu kako bi se poigrao sa svojom djecom, sinom Ivanom i kćeri Emom. Nije mu bilo teško. Ma nije im nikome bilo teško jer znali što su napravili... Iako je imperativ za odlazak i putovanja po dalekoj Rusiji bila odvojenost od obitelji, ovakvi trenuci barem ih nakratko vrate u životnu rutinu koju su poznavali i prije prvenstva. No nisu Modrić i Vida jedini imali osobne navijače na tribinama. Izborniku Zlatku Daliću u Rusiju je u posjet stigla supruga Davorka Propadalo sa sinovima Tonijem i Brunom. A na stadionu u Sočiju veselo je plesala i hrvatska predsjedni­ca Kolinda Grabar-Kitarović.

Slavlje uz pjesmu na stolu

Imali su igrači nakon svega još pokoji trenutak slave. Iako je slavlje krenulo već u svlačionic­i u kojoj im se pridružila i predsjedni­ca Grabar-Kitarović, svoje su veselje igrači nastavili i u restoranu. Naši nogometaši otišli su na večeru, a ponijela ih je atmosfera pa su se popeli na stolove i zajedno zapjevali pjesmu “Moja domovina”. Video je na Instagramu objavio ponosni izbornik Zlatko Dalić i pokazao tko je i što je sve Hrvatska. A ona je sve to!

 ??  ?? Naš heroj Domagoj Vida i Lovre Kalinić trijumf nad Rusima slavili su s Vidinim sinom Davidom
Naš heroj Domagoj Vida i Lovre Kalinić trijumf nad Rusima slavili su s Vidinim sinom Davidom
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Vatreni su nakon pobjede pjesmom slavili uspjeh
Vatreni su nakon pobjede pjesmom slavili uspjeh
 ??  ?? Modrić je s djecom napucavao loptu u gol
Modrić je s djecom napucavao loptu u gol
 ??  ?? Luka Modrić nakon utakmice zatražio je loptu kako bi se poigrao sa sinom Ivanom i kćeri Emom, ali i Vidinim sinom
Luka Modrić nakon utakmice zatražio je loptu kako bi se poigrao sa sinom Ivanom i kćeri Emom, ali i Vidinim sinom
 ??  ?? David i Ivana Vida pomno su pratili utakmicu i Domagojev pogodak u 100. minuti
David i Ivana Vida pomno su pratili utakmicu i Domagojev pogodak u 100. minuti

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia