Večernji list - Hrvatska

Ne igraju tiki-taku, ne plešu sambu s loptama, ali jedni su od najboljih

- Katarina Kušec

kakvim se igračkim kadrom putuje na velika natjecanja. Osim toga, veliko je to iskustvo za sve njih, a ponajviše za 19-godišnjeg Kyliana Mbappéa. Mlada zvijezda PSG-a, o kojoj su svi pričali i prije natjecanja, sada je pokazala kako će se jednom o njemu pričati priče, gledati videa i raditi filmovi kao što mi sada slušamo i gledamo, primjerice, Peléa... – Ovo je nezamisliv­o, nestvarno. Ovo je ispunjenje životnog sna, ispunjenje svega. Ni u najluđim snovima nisam mogao ovo zamisliti, a inače sam sanjar i optimist. Ostaje nam još jedan korak za napraviti – rekao je Mbappé koji je i jedan od kandidata za Zlatnu loptu, ali i jedan je od kreatora, trkača, igrača koji Francuzima daje imaginacij­u u igri. – Kada radite zajedno, kao prava momčad, onda možete sve. Najvažnije mi je da mogu pomoći momčadi – rekao je Mbappé. A nije on jedini koji sanja o naslovu.

Deschamps za povijest

Slave su gladni svi, a ponajviše Izbornik Didier Deschamps koji je već sada ušao u povijest. Postao je prvi izbornik u francuskoj povijesti koji je uspio doći do finala dva velika turnira (Euro 2016. i sada Svjetsko prvenstvo 2018.).

Francuska je posljednji svjetski naslov prvaka osvojila 1998. godine Kada radite zajedno, kao prava momčad, onda možete sve, kaže Mbappé

 ??  ?? Francuska nogometna reprezenta­cija uspjela je slaviti protiv Belgije i ući u veliki nogometni finale
Francuska nogometna reprezenta­cija uspjela je slaviti protiv Belgije i ući u veliki nogometni finale
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia