Večernji list - Hrvatska

Draži su mi bili Knicksi od LA Lakersa

Mario je imao ponude i od Lakersa, Portlanda i Oklahome

- drazen.brajdic@vecernji.net Dražen Brajdić ZAGREB

Po onome kako je pričao s hrvatskim izbornikom Anzuloviće­m, Hezonja bi u rujnu trebao biti dostupan hrvatskoj reprezenta­ciji Odlazak Marija Hezonje iz Orlanda, kluba u kojem je proveo prve tri NBA sezone, rijetko je koga iznenadio. No, zato je za neke iznenađenj­e bio odabir njegova sljedećeg kluba. Zapravo, više su iznenađuju­ći bili uvjeti na koje je pristao (jednogodiš­nji ugovor vrijedan 6,5 milijuna USD) nego što je izabrao New York Knickse za koje je kazao da su klub čiji je dres stalno nosio još kao klinac. - Nakon što je Orlando još krajem prošle godine odlučio ne produžiti ugovor sa mnom i na četvrtu godinu, cijelo vrijeme sam dobijao poruke od navijača Knicksa. Nakon toga, ništa drugo mi nije bilo potrebno da me uvjeri da je New York za mene pravi izbor. Uostalom, prilika je to igrati pred najboljim navijačima i u najpoznati­joj dvorani na svijetu.

GM Perry mi je bio kao otac

Eto tako je 23-godišnji Dubrovčani­n objasnio kako je Knicksima dao prednost ispred LA Lakersa, Oklahome i Portlanda koji su mu nudili dvogodišnj­i ugovor. Prevaga su bili i ljudi koje poznaje kao što su generalni menadžer Scott Perry odnosno trener David Fizdale. S Fizdaleom se upoznao neposredno prije no što će izaći na draft, u proljeće 2015. godine, jer ga je on pratio kao pomoćni trener Miamija. A Perryja zna puno bolje jer je on tada bio u stožeru kluba (Orlanda) koji ga je te godine draftirao. - On mi je bio blizak kao da mi je iz obitelji. Prolazio je sa mnom i dobre i loše faze i uvijek je bio uz mene. Katkada bi me povukao sa strane da mi da savjet. Imao sam dojam kao da u njemu imam oca u klupskom vodstvu.

Dolazio je i trenirati noću

Česte izmjene trenera uneredile su Hezonju. Priznao je to i Perry: - Proveo sam s Marijem dvije godine i znam ga dobro i kao osobu i kao igrača. Vidio sam kako prolazi kroz teška razdoblja i shvatio što ga pokreće. Premda nije igrao puno, u dvoranu je dolazio čak i noću zadržavši vjeru u sebe. Prošle sezone sam primjetio da mu se vraća samopuzdan­je. Mi ovdje u Knicksima imamo dobar tim razvojnih trenera. Mario je nevjerojat­an radnik, posjeduje iznimnu strast za igranjem i vjeruje da može postati veliki NBA igrač. Samopuzdan­je je ono što Mariju nikad nije nedostajal­o, no niti najsamouvj­erenijima nije lako kada si se stalno mijenjaju trene- ri i svaki od njih ima neku svoju ideju vezanu za tebe: - Nisam imao sreće i nisam se u tome uspio snaći. No, držao sam se treninga i borio sam se za svaku minutu koju mogu dobiti. Podsjećamo, Hezonja je 2015. bio peti izbor drafta, a kada ste tako visok izbor onda se od vas i očekuje više. No, za igrača s takvom radnom etikom kakvu ima Mario nikad nije kasno. S obzirom da će Porzingis dobar dio godine biti odsustan, sezonu u Knicksima Hezi bi sa svojih 203 cm mogao bi započeti na krilnom-centru, no to je igrač koji može igrati na četiri pozicije i to mu svakako povećava vrijednost.

Mario ima izniman ‘motor’. On je ‘letač’ koji dobro šutira trice i vuče loptu u tranziciju. Može igrati puno pozicija DAVID FIZDALE trener NY Knicksa

 ??  ?? Izbornik nestrpljiv­o isčekuje Hezonjin povratak u nacionalnu vrstu
Izbornik nestrpljiv­o isčekuje Hezonjin povratak u nacionalnu vrstu
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia