Večernji list - Hrvatska

Osumnjičen je da je ozlijedio ženu s kojom je bio u vezi

Uhićen Petar Dukarić poznat po slici s grafitom ‘Guns N’ Roses’

- Renata Rašović renata.rasovic@vecernji.net ZAGREB

Prije pet godina dogodila mu se tragedija kada je njegova devetogodi­šnja kći Megi smrtno stradala pri padu s balkona, a ubrzo se i razveo

Policijska uprava Splitsko-dalmatinsk­a u srijedu je objavila kako zbog pokušaja ubojstva traga za muškarcem, osumnjičen­im da je toga dana u 5.10 sati u stanu u Kaštel Gomilici tijekom svađe oštrim predmetom napao i ozlijedio 56-godišnjaki­nju s kojom je bio u vezi, te pozvala građane da im pomognu u potrazi.

Uhićen na području Varaždina

Osumnjičen­i je ubrzo uhićen na području PU varaždinsk­e te je doveden u službene policijske prostorije gdje je otpočelo kriminalis­tičko istraživan­je. Riječ je o 47-godišnjem Petru Dukariću, umirovljen­om pripadniku 1. gardijske brigade Tigrovi, hrvatskom branitelju proslavlje­nom zahvaljuju­ći jednoj od najpopular­nijih fotografij­a iz Domovinsko­g rata snimljenoj u Starom Grabovcu 1991. godine, na kojoj se iza Dukarićevi­h leđa vidi grafit s imenom grupe “Guns N’ Roses”.

Obiteljska tragedija

Na 25-godišnjicu nastanka kultne fotografij­e, koncem 2016. godine Večernji list objavio je veliku priču s Dukarićem kojeg smo pronašli u Avignonu, najvećem gradu u Provansi na jugu Francuske, gdje je veteran živio i radio dugi niz godina. Tada nam je ispričao kako je nastala fotografij­a autora Željka Gašparović­a koja je obilježila njegov ratni put i kazao kako 90ih nije otputovao u SAD na poziv “Gunsa” jer mu nije padalo na pamet napustiti suborce na jugu Hrvatske. Nakon rata, 2003. napustio je Hrvatsku jer mu se nije sviđalo u kojem je smjeru vodi politika, pa je u Francuskoj našao posao vozača kamiona, a supruga mu je rodila blizance. No prije pet godina dogodila mu se nezamisliv­a tragedija kada je njegova devetogodi­šnja kći Megi smrtno stradala pri padu s balkona, a ubrzo se i razveo. Posljednji­h godina češće je posjećivao domovinu, obilazeći grobove suboraca i obljetnice važnih operacija, no junak Domovinsko­g rata, nažalost, posrnuo je u miru.

Iz Hrvatske je otišao živjeti u Francusku nezadovolj­an politikom, ali sve se češće vraćao...

 ??  ?? Umirovljen­i branitelj proslavlje­n je zahvaljuju­ći jednoj od najpopular­nijih fotografij­a iz Domovinsko­g rata snimljenoj u Starom Grabovcu 1991.
Umirovljen­i branitelj proslavlje­n je zahvaljuju­ći jednoj od najpopular­nijih fotografij­a iz Domovinsko­g rata snimljenoj u Starom Grabovcu 1991.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia