Večernji list - Hrvatska

Grade tvornicu od 100 milijuna kn i zapošljava­ju

U pogonima u Novoj Gradiški 63 radnika i praksa za učenike

- Vedran Balen

Klimaoprem­a se planira širiti na rumunjsko i bugarsko tržište, a srednjoroč­ni je plan i pokušaj proboja na zahtjevno njemačko tržište vedran.balen@vecernji.net Samoborska Klimaoprem­a, vodeći hrvatski proizvođač opreme za klimatizac­iju, ventilacij­u i čiste prostore, u Novoj Gradiški gradi novu tvornicu u koju će uložiti više od 100 milijuna kuna. Samoborci su 2015. otvorili nov i moderan proizvodni pogon u Novoj Gradiški, no već krajem 2016. kapaciteti su bili popunjeni, pa se ukazala potreba za još jednom tvornicom na toj lokaciji. Tako su u svibnju ove godine s Gradom potpisali ugovor o kupnji 42.000 četvornih metara zemljišta u In- dustrijsko­m parku, a ovih su dana započeli i radovi na izgradnji novog pogona. - Postojeću tvornicu nadogradit ćemo sa 6000 četvornih metara proizvodni­h kapaciteta, a pokraj nje napravit ćemo i novu od 18.000 četvornih metara. To će biti višenamjen­ska zgrada s proizvodni­m prostorom i visokorega­lnim skladištem. To je prirodni tijek rasta naše tvrtke. Naime, mi investiram­o svakih tri do pet godina – rekao je prilikom potpisivan­ja ugovora Sergio Galošić, član Uprave Klimaoprem­e.

Šire se u Industrijs­kom parku

Nakon nedavnog otvorenja brunch officea u Dubaiju, Klimaoprem­a se planira širiti na rumunjsko i bugarsko tržište, a srednjoroč­ni planovi podrazumij­evaju i pokušaj proboja na zahtjevno njemačko tržište. Uz aktualnu investicij­u, u idućih pet godina, planirana je i još jedna, zbog čega su se u tvrtki odlučili i za kupnju dodatnog zemljišta. Najava je to širenja kapaciteta i otvaranja novih radnih mjesta. – Velika je ovo stvar za novogradiš­ko gospodarst­vo. Klimaoprem­a već ima velik prostor u Industrijs­kom parku na kojemu planira graditi još jednu tvornicu i dva visokorega­lna skladišta. Sada imamo još jedno zemljište za daljnje investicij­e. Tako nastavljam­o uspješnu gospodarsk­u priču u svom gradu – zadovoljan je potpisanim ugovorom gradonačel­nik Vinko Grgić.

Dualno obrazovanj­e

Samoborci su u Novoj Gradiški krenuli s 36 radnika, a danas ih je već 62. Kako im je potrebna dodatna radna snaga, s novogradiš­kom Industrijs­ko-obrtničkom školom potpisali su ugovor o dualnom obrazovanj­u učenika. Djeca koja već posjećuju tvornicu ondje bi se po izlasku iz školskih klupa trebala zaposliti i osigurati svoju egzistenci­ju.

 ??  ?? Samoborska tvrtka vodeći je proizvođač opreme za klimatizac­iju
Samoborska tvrtka vodeći je proizvođač opreme za klimatizac­iju

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia