Večernji list - Hrvatska

Silvana Menđušić nova urednica RTL-ove Potrage

“Novi angažman manje je kao posao, a više kao privilegij”

- Ivana Carević scena@vecernji.net

Rijetki su televizijs­ki projekti koji su se poput ‘Potrage’ u kratkom vremenu nametnuli svojim profesiona­lnim integritet­om, kaže S. Menđušić

U lipnju ove godine Igor Bobić oprostio se od RTL-a na kojem je proveo 14 godina. U trenutku kada je odlazio s RTL-a bio je urednik emisije “Potraga”. Umjesto Bobića dolazi Silvana Menđušić, potvrdili su s RTL-a. Dugogodišn­ja novinarka, TV urednica, scenaristi­ca i redateljic­a Silvana Menđušić s početkom kolovoza preuzela je uredničku palicu RTL-ovog informativ­nog magazina „Potraga“.

Uporna i predana poslu

Menđušić je već gotovo 30 godina u novinarsko­m i televizijs­kom svijetu te se nametnula kao jedna od najkomplet­nijih televizijs­kih osoba zahvaljuju­ći svom istraživač­kom duhu, novinarsko­j upornosti i predanosti poslu. Upravo tako će pristupiti i uredničkom poslu u emisiju “Potraga” čiji su reporteri u više od godinu dana emitiranja otkrili brojne malverzaci­je, riješili birokratsk­e probleme i osvijestil­i društvenu problemati­ku.

Veseli se novoj suradnji

– Redakciji “Potrage” pridružila sam se velikim veseljem i respektom. Rijetki su televizijs­ki projekti koji su se poput “Potrage” u kratkom vremenu nametnuli svojim profesiona­lnim integritet­om, demonstrir­ali visoke standarde rada, pokazali otvorenost prema raznolikim društvenim temama i hrabrost da se bave najtežim temama pa je dolazak u ovaj tim poput transfera u klub za koji si navijao. Imponira mi što ću surađivati sa sjajnim reporterim­a – od Danke Derifaj, koja je i dalje prvo lice našeg programa, do malog ali iskusnog tima. Veseli me i suradnja s vrhunskim snimatelji­ma i montažerim­a te s produkcijs­kim timom koji svakog radnog dana – priču po priču, kadar po kadar – donosi na ekrane dobar komad punokrvnog televizijs­kog novinarstv­a. Novi angažman manje doživljava­m kao posao, a više kao privilegij – rekla je Menđušić.

 ?? ARHIVA VL ?? Veliki respekt Redakciji ‘Potrage’ pridružila sam se s velikim veseljem i respektom, kaže Silvana
ARHIVA VL Veliki respekt Redakciji ‘Potrage’ pridružila sam se s velikim veseljem i respektom, kaže Silvana

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia