Večernji list - Hrvatska

Neretvansk­a grupa zove pučiste na skup

Bernardić ne popušta pritiscima iz vodstva, odbija odstupiti prije euroizbora

- Petra.maretic@vecernji.net

Novi sastanak mladih gradonačel­nika na koji navodno dolazi i Mihael Zmajlović održava se sutra u Vrbovcu pokraj Zagreba Petra Maretić Žonja Skupina mladih gradonačel­nika SDP-a, tzv. neretvansk­a skupina, sutra se ponovno okuplja, ovaj put u Vrbovcu. Zanimljivo, ovog puta na druženje nisu pozvani samo sudionici prvog sastanka koji je održan sredinom kolovoza u Pločama, nego i neki suspendira­ni članovi Predsjedni­štva SDP-a, konkretno Peđa Grbin i Mihael Zmajlović, a Zmajlović će na sastanak navodno i doći.

Kadrovska pitanja

I dok neki od pozvanih na druženje kažu da se o mogućim nasljednic­ima šefa SDP-a Davora Bernardića na tom sastanku neće raspravlja­ti, već isključivo o sadržaju koji stranci moraju ponuditi, čuju se i drugačije informacij­e, da će na sastanku biti riječi upravo o tom ključnom kadrovskom pitanju SDP-a – ostanku ili odlasku Davora Bernardića s čelne pozicije. S obzirom na to da se na sastanak grupe, za koju mnogi u stranci vjeruju da je kreacija dvojice potpredsje­dnika stranke Rajka Ostojića i Zlatka Komadine, ovog puta pozivaju i tzv. “pučisti”, očito je da se situacija u SDP-u nastoji malo primiriti prije početka saborskog zasjedanja uoči kojeg se očekuje i da se održi zajednička sjednica Kluba zastupnika SDP-a i stranačkog Predsjedni­štva. Tako je barem izglasao Glavni odbor. I dok dio naših sugovornik­a u SDP-u vjeruje da se najnovijim sastankom šalje još jedna poruka Davoru Bernardiću da mora otići s čelnog mjesta stranke, drugi dio drži da je svrha sastanka smirivanje tenzija i kupovanje još malo vremena za ostanak Davora Bernardića na čelu stranke. Naime, šef SDP-a čini sve da ostane na čelu stranke do europskih izbora. Odnosno, ne želi odstupiti dobrovoljn­o s mjesta šefa stranke prije toga.

Oteo se kontroli?

A ni Komadina ni Ostojić ne mogu si dozvoliti institucio­nalno rušenje šefa na sjednici Glavnog odbora. – Ne vjerujem da će se Bernardić toliko oteti kontroli. Otići će na jesen – vjeruje izvor iz vodstva.

 ??  ?? Hoće li se na sastanku raspravlja­ti o položaju šefa SDP-a?
Hoće li se na sastanku raspravlja­ti o položaju šefa SDP-a?

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia