Večernji list - Hrvatska

Područja uz gradske vodotoke koja će se uređivati

Uz Vrapčak, Kustošak i Črnomerec postavit će se klupe i javna rasvjeta

- Mateja Šobak mateja.sobak@vecernji.net

U GČ Trešnjevka - jug kažu da su i oni tražili od Grada više pozornosti za potoke jer je to prostor koji, uz malo truda, može biti atraktivan Od Zagreba na Savi sad ništa, pa možda onda da ga premjestim­o makar na potok – je li baš tako išao tijek misli gradonačel­nika Milana Bandića i njegovih suradnika ne možemo biti sigurni, ali da će se gotovo pedeset tisuća kuna dati za dokumentac­iju po kojoj će se urediti šetnice uz vodotoke, “ziher” je.

Rijetki danas šetaju

Uz potoke Vrapčak, Kustošak i Črnomerec, planirano je, napravit će se staze koje će služiti Zagrepčani­ma za šetnju i rekreaciju, uz njih postaviti urbana oprema, odnosno klupe i koševi za smeće, ali i rasvjetu kako bi “špancir” i slušanje žubora vode i noću bili ugodni. Da je uređenje šetnica uz potoke odlična ideja, smatraju i u Gradskoj četvrti (GČ) Trešnjevka - jug, čija je predsjedni­ca Jasmina Zuber Majerić istaknula da će planirana infrastruk­tura potaknuti ljude da koriste prostor u prirodi. – Mi iz Vijeća četvrti već smo tražili da se više pozornosti posveti uređivanju područja uz potoke jer ljudi iz kvarta zaista provode vrijeme uz potoke – rekla je Jasmina Zuber Majerić pa dodala da je riječ uglavnom o onima koji do vode dolaze sa svojim kućnim ljubimcima. Prostor je to, kaže, idealan za šetnju sa psima, što njihovi vlasnici znaju, a vrijeme je, govori, da šetnje otkriju i ostali. – Održavano je zelenilo oko po- toka. Sve se redovito kosi i nema baš područja zaraslih šikarom. Jedan je dio, oko zgrade Mjesnog odbora Jarun, čak i posve uređen, baš kao što se planira sad s ovim šetnicama – kaže predsjedni­ca GČ Trešnjevka - jug.

Radovi na proljeće?

A da se Grad u posljednje vrijeme koncentrir­ao na potoke dokazuje i natječaj za projektira­nje javne rasvjete za šetnicu uz potok Vrapčak na području od Ulice Ivane Brlić Mažuranić do Šoljanove, ali i onaj kojim se traži idejni projekt za gradnju mosta od Pavlenskog puta do Ulice Vlade Gotovca preko istog potoka, ali na području

U tijeku je priprema dokumentac­ije vrijedne gotovo 50 tisuća kuna, a po njoj će ići projekt

Stenjevca. Što se tiče tri šetnice za koje će se sad raditi projektna dokumentac­ija, njihove su točne lokacije od Hrgovića do Jarunske, od Horvaćansk­e 71 do Hinka Würtha i od Horvaćansk­e do Gredica. Ako natječaj “prođe” od prve i dokumentac­ija bude izrađena na vrijeme, uređenje šetnica trebalo bi početi na proljeće sljedeće godine.

 ??  ??
 ??  ?? Uz Bliznec na Medvednici šetnica je uređena
Uz Bliznec na Medvednici šetnica je uređena

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia