Večernji list - Hrvatska

Lokosi rušili trenere plavih, Lecjaks je škola

Bjelica će rotirati, nakon jedne takve rotacije Lecjaks je ispao

- Robert Junaci robert.junaci@vecernji.net

Bjelica je protiv Rudeša izveo novih 11 igrača i izgubio dva boda odigravši samo 1:1

Priliku će dobiti oni s klupe, to je šansa za dokazivanj­e, ali i opasnost od eliminacij­e

Na proljeće je Lokomotiva pobijedila s 4:1 i 3:1 i ozbiljno ugrozila Dinamu naslov prvaka, do kojeg je na kraju ipak došao

Dojmovi nakon dvoboja Dinama i Young Boysa još se nisu slegli, a pred plavima je novi izazov, nimalo lagan jer u Maksimir dolazi Lokomotiva. Baš zbog švicarskog prvaka susret s lokosima mogao bi biti posebno zanimljiv. Jer, Boysi su pokazali da su opasna momčad, istina je da plavi imaju tih 1:1, da u uzvrat ulaze s prednošću koju će gosti morati stizati. Ali i pomisliti da je ulazak u Ligu prvaka riješen bilo bi apsolutno pogrešno. Dovoljan je podatak da su Young Boys u posljednje 34 utakmice svaki put postigli pogodak. Dakle, sudeći po tome, plavi moraju u Maksimiru pobijediti da bi dohvatili Ligu prvaka i ušli u elitu te dobro “podebljali” bankovne račune, kako klupski tako i osobne, jer premije će zacijelo biti izdašne.

Redovi za ulaznice

I javnost je zaintrigir­ana Dinamom u Europi jer plavi dobro igraju, stoga ne čudi što se već prvi dan otkako su ulaznice u prodaji stvorio red pred maksimirsk­im blagajnama. A i jeftinije je kupiti ulaznicu sada nego na dan utakmice, pa bi i sljedećih dana moglo biti gužvi. Srećom pa je Bjelica vrlo staložen trener koji će svaku euforiju potjerati i od sebe, a onda i od igrača. No, taj susret u utorak je sada meta broj jedan bez obzira na to što plavi danas igraju s Lokomoplav­i tivom i što su i ti bodovi dosta važni. Lokosi imaju bodova kao i Dinamo (tri pobjede i jedan remi), igraju dobro, a plavi će sigurno opet istrčati u “šarenom” sastavu. Slično je napravio u susretu s Rudešom i to nije izgledalo dobro, su i prosuli dva boda (1:1). Danas će opet šansu i novu priliku za dokazivanj­e dobiti dečki koji su dosad bili ili na klupi ili na tribini.

Kastrati i Radonjić bježali

Ali, u tome leži i opasnost, razočaraju li trenera, moglo bi im se dogoditi ono što se dogodilo Janu Lecjaksu. Čeh je, naime, nakon loše igre protiv Rudeša udaljen iz prve momčadi i proslijeđe­n u drugu Dinamovu momčad. Kako Bjelica ima (pre)veliki kadar, neće mu biti teško poslati još koga u drugu momčad i tako smanjiti kadar. A Lokomotiva je daleko bolja i opasnija momčad od Rudeša. Uostalom, prošle sezone su lokosi smjenjival­i trenere Dinama, nakon poraza u Maksimiru ostavku je dao Mario Cvitanović, potom je Dinamo od Lokomotive izgubio i u Kranjčević­evoj pa je poljuljan stolac Nikole Jurčevića, koji je pao tjedan dana kasnije kad je posrnuo u susretu s Rudešom. U te dvije pobjede Lokomotive (4:1 i 3:1) momčad s Kajzerice je apsolutno nadigrala plave, u Maksimiru im je bježao hitri Kastrati, u Kranjčević­evoj korpulentn­i Radonjić. Stoga, oni koji danas dobiju priliku moraju biti jako oprezni i pokazati Bjelici da zaslužuju i prilike u europskim utakmicama, a ne samo u hrvatskom prvenstvu.

 ?? SLAVKO MIDŽOR/PIXSELL ?? Gužva zbog Dinama Prvi dan prodaje ulaznica za utakmicu s Young Boysima nastali su redovi
SLAVKO MIDŽOR/PIXSELL Gužva zbog Dinama Prvi dan prodaje ulaznica za utakmicu s Young Boysima nastali su redovi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia