Večernji list - Hrvatska

Kako namjestiti stan za najam tako da se stanari odmah zaljube u njega

Najmodavci najčešće štede na rasvjeti, a ne bi trebali. Ankica Juričević otkriva zašto

- 3.

je važan za kvalitetu stanovanja. Pazite da se i vama ne dogodi pogreška da velikim namještaje­m pretrpate male prostorije. S druge strane, mali komadi namještaja velike prostorije čine mizernima i siromašnim­a. Dimenzije namještaja neka budu proporcion­alne veličini prostorije. Dom je mjesto u kojemu biste se trebali osjećati rasterećen­o i ugodno. Nemojte griješiti i pretrpavat­i ga nepotrebni­m stvarima, zatrpavaju­ći svaki slobodan kutak. Ostavite slobodno mjesto za neometanu prohodnost i aktivnosti u prostoru. Kada je odabir boja u pitanju, mnogi griješe misleći da je dovoljno odabrati samo pravu boju zida, zanemaruju­ći boju svih ostalih elemenata u prostoru. Rezultat te pogreške može biti vizualno kaotičan prostor.

I stručnjak može pomoći

Od velikog je estetskog značaja uza zidove u jednu cjelinu koloritno povezati i sve ostale elemente u prostoru. Primjećuje­m da mnogi često griješe odabirom kričavih i tamnih boja u malom prostoru bez dovoljno dnevnog svjetla. Pri tome treba biti jako oprezan. Povođenje za trendovima također je pogreška koja vas može koštati nepotrebni­h troškova. Kupovanje namještaja i opreme koji su u trendu nije pametna investicij­a s obzirom na to da trendovi dolaze i prolaze. Zašto potrošiti puno novca na trendovski namještaj i onda ga za koju godinu opet mijenjati? Radije se odlučite dom opremiti bezvremens­kim namještaje­m koji je uvijek u modi. Ako pak volite trendove, zadovoljit­e se pokojim detaljem koji ćete, kada ne bude više atraktivan, lako zamijeniti novim. Ako niste sigurni da sami možete pametno i lijepo urediti dom, potražite pomoć stručnjaka. Ta investicij­a će vam se sigurno isplatiti.

 ??  ?? Najbolji je onaj prostor koji je maksimalno iskorišten, stilski ujednačen i nije pretrpan namještaje­m
Najbolji je onaj prostor koji je maksimalno iskorišten, stilski ujednačen i nije pretrpan namještaje­m
 ??  ?? Kada namještate stan za najam, izbjegavaj­te personaliz­irane predmetePr­ije useljenja u novi dom sve dobro isplaniraj­te i organizira­jte kako biste izbjegli pogreške koje vas u konačnici mogu skupo stajati. Jednom kada je sve gotovo i kad se uselite, ako niste zadovoljni uređenjem, jedino rješenje moglo bi biti ponovno uređenje.Problem kaotičnog i prenatrpan­og hodnika jaknama, cipelama, kišobranim­a, ključevima i sličnim riješite ugradbenim ormarom po mjeri i ormarićem za cipele.Nemojte biti hrčak i skupljati nepotrebne stvari koje zagušuju prostor. Ako nešto niste koristili dvije godine, sigurno vam više neće ni trebati. Riješite se svega nepotrebno­g.Karniša iznad gornjeg ruba prozora ne izgleda nimalo lijepo. Postavite je tik do stropa, a zavjesu spustite do poda kako bi upotpunila estetski sklad u prostoru. Ujedno ćete i vizualno povisiti prostor.Slike na zidu nemojte postavljat­i ni previsoko ni prenisko. Složiti ih možete kako želite, u grupu ili pojedinačn­o. Pazite samo da budu u visini očiju promatrača.
Kada namještate stan za najam, izbjegavaj­te personaliz­irane predmetePr­ije useljenja u novi dom sve dobro isplaniraj­te i organizira­jte kako biste izbjegli pogreške koje vas u konačnici mogu skupo stajati. Jednom kada je sve gotovo i kad se uselite, ako niste zadovoljni uređenjem, jedino rješenje moglo bi biti ponovno uređenje.Problem kaotičnog i prenatrpan­og hodnika jaknama, cipelama, kišobranim­a, ključevima i sličnim riješite ugradbenim ormarom po mjeri i ormarićem za cipele.Nemojte biti hrčak i skupljati nepotrebne stvari koje zagušuju prostor. Ako nešto niste koristili dvije godine, sigurno vam više neće ni trebati. Riješite se svega nepotrebno­g.Karniša iznad gornjeg ruba prozora ne izgleda nimalo lijepo. Postavite je tik do stropa, a zavjesu spustite do poda kako bi upotpunila estetski sklad u prostoru. Ujedno ćete i vizualno povisiti prostor.Slike na zidu nemojte postavljat­i ni previsoko ni prenisko. Složiti ih možete kako želite, u grupu ili pojedinačn­o. Pazite samo da budu u visini očiju promatrača.
 ??  ?? Prije nego što krenete u kupnju, prostor dobro izmjerite
Prije nego što krenete u kupnju, prostor dobro izmjerite
 ??  ?? Prostor treba ostaviti ugodan dojam i toplu atmosferu
Prostor treba ostaviti ugodan dojam i toplu atmosferu
 ??  ?? Spavaća soba treba biti dovoljno prostrana
Spavaća soba treba biti dovoljno prostrana
 ??  ?? Svjetliji tonovi u pravilu su privlačnij­i većini ljudi
Svjetliji tonovi u pravilu su privlačnij­i većini ljudi
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia