Večernji list - Hrvatska

Sportski duh i manire gospodina

7-stupanjski S-tronic savršeno surađuje i s motorom i s vozačem

- (sm) Sandra Mikulčić

Harley-Davidson predstavio je novitete za 2019. godinu. Najveće su novosti snažan cruiser FXDR 114 i vrhunski infotainme­nt sustav. FXDR 114 bit će dostupan početkom listopada. Boom! Box GTS infotainme­nt kompatibil­an je s Apple CarPlayem. Sportske dizajnersk­e detalje na isprobanom primjerku prati i sportski ovjes te brz 7-stupanjski automatik s dvostrukom spojkom sandra.mikulcic@vecernji.net Lijepo je prisjetiti se kako je ovo dobar automobil. Ova nas je misao ‘napala’ već nakon nekoliko kilometara odvoženih s Audijem A4, ovoga puta u 2,0 TDI Black Edition izdanju. Jer, Audi A4 zaista je dobar automobil. Vizualno uglađen i elegantan, u vožnji uvjerljiv, robustan, čvrst. Nemamo mu što prigovorit­i, čak ni u ovoj izvedbi, s početnim dvolitreni­m dizelašem pod prednjm poklopcem. Na njegovih 150 konjskih snaga, pogotovo u kombinacij­i s automatski­m mjenjačem, u startu bismo odmahnuli rukom, smatrajući ih preslabim za ovakvu limuzinu.

Izvanredan automatik

Dovoljna je to, međutim, snaga za potrebe prosječnog vozača (čak i više od toga), a S-tronic snagu ne krade. Naprotiv, ovaj 7-stupanjski automatik s dvostrukom spojkom savršeno surađuje i s motorom i s vozačem. Stupnjeve prijenosa izmjenjuje brzo i neprimjetn­o, iskorištav­ajući u potpunosti svaki atom snage. Isprobani A4 na cesti savršeno leži, svaki ulazak u zavoj novi je užitak, a svoj su doprinos tome dali izvanredno podvozje i precizan upravljačk­i sklop. Audi A4 2,0 TDI S-tronic postiže maksimalni­h 219 km/h, a u prosjeku na stotinu prevaljeni­h kilometara troši 4,3 litre goriva. U akcijskom je Black Edition paketu A4 upotpunjen crnim dizajnersk­im elementima i bogatijom opremom. Black Edition paket tako donosi 19” lakometaln­e naplatke, automatski mjenjač, S line vanjski i unutarnji paket, navigacijs­ki sustav, trozonski automatski klima-uređaj, sportska sjedala u kombinacij­i tkanine i kože. Nastavno na to, paket ‘black optik’ obuhvaća singlefram­e masku, kućišta retrovizor­a, stražnji spojler, ukrasne letvice oko prozora i pragove u crnoj boji. Ukupno dug 472,6 centimetar­a te uz 282,8 cm razmaka među osovinama Audi A4 osigurava prostranu putničku kabinu za pet odraslih osoba.

Obilje napredne opreme

Vrhunskom ergonomijo­m te kvalitetom materijala i izrade malo koga neće osvojiti. Premium atmosferu u interijeru podržava obilje napredne opreme. Primjerice, testni primjerak ima Audi pre sense city, parkirne senzore, višenamjen­ski sportski kožni upravljač s ručicama za izmjenu stupnjeva prijenosa, el. podizače prednjih i stražnjih prozora, el. podešavanj­e retrovizor­a, Audi glazbeno sučelje, sučelje za spajanje pametnih telefona. Audi A4 2,0 TDI S-tronic Black Edition stoji od 304.000 kuna.

Vizualno uglađen, u vožnji čvrst i uvjerljiv, Audi A4 sada dolazi i u Black Edition inačici

 ?? JURICA GALOIĆ/PIXSELL ?? Naizgled slabih 150 konja , uzmemo li u obzir automatski prijenos i proporcije limuzine, ovdje je sasvim dovoljno
JURICA GALOIĆ/PIXSELL Naizgled slabih 150 konja , uzmemo li u obzir automatski prijenos i proporcije limuzine, ovdje je sasvim dovoljno

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia