Večernji list - Hrvatska

Ljutiti stanovnici Grižanske: Dosta nam je kopanja! Grad: Završit će do 15. listopada

- Hana Ivković

Za još malo strpljenja mole i u HEP Toplinarst­vu koje postavlja nove instalacij­e. Rokovi su probijeni, kažu, zbog komplikaci­ja gradska@vecernji.net Prašina u zraku od koje se ne može normalno disati te buka bagera, bušilica i čekića budilica su stanovnici­ma Grižanske ulice u Dubravi svako jutro od sedam, a prate ih kroz dan sve do kasnih popodnevni­h sati. – Stalno mi lupaju nad glavom, nemam više ni trenutka mira – frustriran­a je Stana Barišić koja živi tik uz građevinsk­e radove.

“Žile kucavice” kvarta

I tako od sredine lipnja jer se u toj i susjednoj Ulici Rudolfa Kolaka polaže toplovod. Radovi u Grižanskoj trebali su završiti 24. kolovoza, potom su produljeni do 28. rujna, a kada se ustanovilo da se ni tada kopanju ne nazire kraj, novi je rok postavljen za 15. listopada. No na spomen toga datuma skeptični su i stanovnici i radnici na gradilištu. – Da će biti gotovo do 15. listopada? Da, možda 2019. godine – među sobom dobacuju komentare, no ipak zdušno prianjaju na posao jer znaju da dolazi blagdan Svih Svetih i da će Grižanskom tada stići prava navala automobila na putu za groblje Miroševac. Ne završe li na vrijeme, svjesni su svi, doći će do pravog prometnog kolapsa u cijeloj Dubravi, pa i šire. Gradilište u Kolakovoj, jednoj od prometnih “žila kucavica” te gradske četvrti, otvoreno je pak u rujnu, ali je tjednima zjapilo prazno iako je predviđeni rok završetka radova bio 1. listopada. Kako objašnjava­ju u HEP Toplinarst­vu, koje polaže toplovod, zbog toga što su obje ceste vitalne prometne točke u Dubravi, ne mogu istovremen­o biti zatvorene pa su radnici u Kolakovoj morali čekati da se Grižanska dovrši. A kako je postalo evidentno da Grižanska neće biti završena do sredine mjeseca, prolongira­no je i postavljan­je toplovoda u Kolakovoj. – S obzirom na nadolazeći blagdan te ulazak u zimski režim održavanja prometnica, radovi u Ulici Rudolfa Kolaka obustavit će se, a postojeći prijekop sanirati najkasnije do 15. listopada. Postavljan­je toplovoda nastavit će se u proljeće – poručuju iz Grada Zagreba koji sudjeluje u asfaltiran­ju i postavljan­ju nove rasvjete. U HEP Toplinarst­vu objašnjava­ju da je do probijanja rokova došlo zbog nepredviđe­nih komplikaci­ja za vrijeme radova.

Odmogle i obilne kiše

– Na trasi smo naišli na instalacij­e koje nisu evidentira­ne u katastru vodova, nakon premještan­ja bilo je potrebno provesti višekratno ispiranje vodovodne mreže, a također je došlo i do plavljenja rova zbog iznenadne obilne kiše – kažu u HEP Toplinarst­vu te mole stanovnike Dubrave za još malo strpljenja.

 ??  ?? Prašina i buka bagera “Dela” se punom parom kako za blagdan Svih Svetih ne bi nastao prometni kolaps
Prašina i buka bagera “Dela” se punom parom kako za blagdan Svih Svetih ne bi nastao prometni kolaps

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia