Večernji list - Hrvatska

‘Klinac’ preuzeo kormilo Intera HRVATIMA ĆE NAREĐIVATI 26-GODIŠNJAK!

Mladi kineski poduzetnik najavio je da će milanski klub vratiti na stare staze slave, a da će ujedno postati i lideri na polju tehnologij­e

- Hrvoje Delač

Milanski Inter jedan je od najslavnij­ih svjetskih klubova koji u riznici trofeja ima čak 18 naslova talijansko­g prvaka, sedam kupova, a po tri je puta osvojio Ligu prvaka i Kup Uefe. Međutim, od Mourinhove ere 2010., kad je uzeo sve moguće trofeje, nerazzurri su osvojili samo jedan kup, a na svjetskoj karti više ih se ne uvrštava među velikane.

Najmlađi u povijesti

Zbog toga je ovih dana u klubu u kojem igraju trojica Hrvata (Vrsaljko, Perišić, i Brozović) došlo do naglog zaokreta u klupskoj politici pa su promijenil­i predsjedni­ka kluba i, umjesto Ericka Thohira, u tu fotelju sjeo je Steven Zhang. Riječ je o mladom kineskom poduzetnik­u kojem mnogi predviđaju svijetlu budućnost u poslovnom svijetu, no mnogima je za oko zapelo to što ima tek 26 godina! On je uvjerljivo najmlađi predsjedni­k u povijesti tog kluba pa se navijači pitaju može li se on, uz sav respekt prema njegovu talentu, nositi sa starim iskusnim lavovima? Usporedbe radi, predsjedni­k Reala Florentino Perez ima 71 godinu, Barcin Josep Maria Bartomeu 55, Bayernov Karl-Heinz Rumme- nigge 63... Čak i relativno mladi predsjedni­k Juventusa od njega je stariji čak 16 godina. No Steven Zhang ima sve što treba klub kojem je nužan remont – mlad je, ambiciozan, predan poslu, a ima i zaleđe. Naime, njegov otac Zhang Jindong vlasnik je grupe Suning, koja je u Kini jedna od glavnih tvrtki. Bave se prodajom elektronič­kih uređaja, a godišnji promet im iznosi 30 milijardi eura. Ta grupacija već 2016. kupila je veliki udio Interovih dionica i preuzela klub, a Zhang Jindong svog sina postavio je na direktorsk­u funkciju. – Iskreno, nisam bio ljubitelj nogometa, ali vrlo sam brzo to postao. Dolaskom u Italiju shvatio sam veličinu Intera i mislim da smo navijačima dužni priuštiti veliko zadovoljst­vo. To je naša obveza koju ja ozbiljno shvaćam.

Već je doveo veliko pojačanje

Steven je od dolaska u klub prilično involviran, često ga se moglo vidjeti u klupskim prostorija­ma, a svi koji su s njim imali priliku raditi tvrde da je riječ o radoholiča­ru koji svoju mladost zapravo pretvara u prednost jer je donio potpuno novu energiju.

“Iako je donedavno Thohir bio predsjedni­k, Steven Zhang već neko vrijeme radi apsolutno sve. Čovjek je toliko u tome da vodi sve – od financija pa do aparata za kavu”, piše Repubblica.

– Inter će rasti na svim poljima, od onoga na travnjaku pa do svega što je potrebno jednom modernom klubu. Nećemo zaboraviti da nam je nogomet primaran, ali jačat ćemo i na svim drugim poljima. Poboljšat ćemo marketing, ulagati u digitaliza­ciju, a Inter će postati vodeći na polju tehnologij­e. Jeste li spremni za novu eru kluba? Ja jesam! – poručio je novi predsjedni­k navijačima. Iako je tek preuzeo klub, već je zasukao rukave i krenuo u akciju. Prema svemu sudeći, osigurao je prvo veliko pojačanje. Iz Juventusa dolazi generalni menadžer Giuseppe Marotta, jedan od najvećih talijanski­h stručnjaka koji će mu biti od velike koristi. Njihov prvi zadatak mogao bi biti dovođenje našeg Luke Modrića iz Reala. Marotta je uspio dovesti Ronalda u Juve pa se interisti nadaju da bi sad mogao s Perezom dogovoriti i prodaju hrvatskog kapetana. A kad smo već kod te teme, spomenimo da su talijanski mediji, poglavito Tuttosport, jučer dosta prostora posvetili probuđenom Marcelu Brozoviću i napisali da im pokraj takvog sjajnog igrača Modrić možda i nije potreban.

 ??  ?? Steven Zhang u klubu je od 2016. godine kad ga je tamo instalirao njegov otac, a sad je dovoljno sazrio za najodgovor­niju funkciju
Steven Zhang u klubu je od 2016. godine kad ga je tamo instalirao njegov otac, a sad je dovoljno sazrio za najodgovor­niju funkciju
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia