Večernji list - Hrvatska

Djevojka od 200 golova U JEDNOJ UTAKMICI ZABILA JE ČAK 16 POGODAKA

- Damir Mrvec

Monika Conjar (23) slovi za jednu od najboljih hrvatskih napadačica, bilo da je riječ o velikom ili malom nogometu, odnosno futsalu. Posebno su upečatljiv­e bile tri sezone kada je igrala za Pomurje. U te tri sezone postigla je 197 pogodaka i samo su joj tri nedostajal­a za okruglih 200 ili 100 po sezoni.

– Ako se pitate kako sam uspjela postići tako puno pogodaka, odgovor je jednostava­n. U slovenskoj ligi nekoliko je klubova slabije kvalitete pa sam, primjerice, na jednoj utakmici zabila 16 golova. Pobijedili smo s 32:0 – rekla je Monika.

Nogometne vještine naučila je na ulici, igrajući s dečkima po cijele dane.

– Nogomet sam počela igrati s deset godina u Gajnicama gdje sam stanovala. S muškima sam igrala godinu dana, a onda sam se upisala u ženski nogometni klub Agram. Tamo sam ostala do 17. godine. Potom sam dobila poziv iz Pomurja kao pojačanje za Ligu prvaka. Stanovala sam u Zagrebu, a u Sloveniju sam putovala dan prije utakmice, odradila bih jedan-dva treninga i to je to. Inače, tijekom tjedna trenirala sam u Zagrebu tako da sam imala fizičke snage. Isti je slučaj danas kada igram za Split. Dolazim samo na trening prije utakmice, odigram i vratim se doma. Ima nas četiri koje tako putujemo iz Zagreba u Split i natrag. Iz Slovenije sam otišla jer je većina dobrih cura otišla u druge klubove – istaknula je Monika.

Zadovoljna sa 6000 eura

Split je prošle godine pokušao napraviti sastav koji je trebao biti konkurenta­n Osijeku.

– Uspjeli smo ih pobijediti u finalu Hrvatskog kupa. Prvenstvo nismo osvojili, to nam je cilj ove sezone. Bit će jako teško jer one su baš dobra ekipa, a uz to je cura koja je bila strijelac dvaju pogodaka u finalu kupa otišla kod njih – rekla je Monika Conjar koja igra krilnu napadačicu.

U hrvatskoj reprezenta­ciji je od 14. godine.

– Igrala sam u to vrijeme za reprezenta­ciju do 17 godina, ali uglavnom samo prijateljs­ke utakmice. Nismo imali nikakvih službenih nastupa.

U Zagrebu je završila srednju frizersku školu.

– Mama ima frizerski salon, a i mene zanima ta struka pa joj često pomažem. Često mi dolaze prijatelji­ce s nogometa – rekla je Monika.

U državama bivše Jugoslavij­e ne može se previše zaraditi igrajući ženski nogomet. Svjesna je toga i Monika koja razmišlja da se okuša u ligi u kojoj je taj sport dobro plaćen.

– Ideja je otići u Njemačku, Švicarsku ili Francusku. No moram razmišljat­i da odem nekamo gdje i dečko može igrati.

A dečko je Kristijan Lovrić, trenutačno igrač Gorice, a prije Lokomotive.

– Htjeli bismo otići na kraju ove sezone.

Bila bi zadovoljna s mjesečnom plaćom od 6000 eura, uz plaćen stan i hranu.

– Mogla bih u inozemstvu izdržati sigurno 3-4 godine. Ali samo ako dečko bude sa mnom.

Monika igra nogomet, mali nogomet i futsal!

– Mali nogomet i futsal igram radi zabave, od toga se ne može ništa zaraditi. Volim igrati sve što ima veze s nogometom. Ali pratim i ostale sportove poput košarke, tenisa, rukometa...

Prošle sezone futsal je igrala za Split Tommy, a ove sezone branit će boje kluba Meteora futsal.

– Željela sam zimi biti u Zagrebu i opcije su bile Alumnus ili Meteora futsal. Na kraju sam se odlučila za ove druge i vjerujem da ćemo napraviti dobru ekipu koja će igrati na Prvenstvu Hrvatske, Winter cup te mali nogomet na Kutiji šibica.

Na turniru upoznala dečka

Vi ste prva nogometaši­ca koja je igrala za mušku ekipu na ozbiljnom turniru u malom nogometu?

– Da, igrala sam na turnirima u Križevcima i Karlovcu za Big Bang. Na prvom turniru ispali smo u četvrtfina­lu, a drugi smo osvojili. Igrala sam u ekipi s Jerkom Lekom. Na prvom turniru nisam postigla pogodak, ali na turniru u Karlovcu postigla sam četiri pogotka. Zanimljivo je da sam na turniru u Križevcima upoznala današnjeg dečka.

Kako su gledatelji reagirali na ženu u muškoj ekipi?

– U početku su se podsmjehiv­ali jer muškarci uglavnom misle da je ženi mjesto u kuhinji. Ali nakon nekoliko driblinga i poteza su ušutjeli. Nisam se bojala grubih startova jer znala sam da će prema meni biti nešto nježniji nego kad igraju protiv muškaraca. Ove ću godine opet igrati s muškarcima, ali u istoj ekipi s Kristijano­m. Ne želimo se previše odvajati – zaključila je Monika.

 ??  ?? Pomažem mami u frizerskom salonu. Kako sam završila frizersku školu, očekujem da ću jednog dana od mame naslijedit­i salon i posao. Puno igračica dolazi mi na frizuru kad idemo van
Pomažem mami u frizerskom salonu. Kako sam završila frizersku školu, očekujem da ću jednog dana od mame naslijedit­i salon i posao. Puno igračica dolazi mi na frizuru kad idemo van
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia