Večernji list - Hrvatska

Trendovi za uređenje doma u 2019.

TRENDOVI U 2019. GODINI I u uređenju interijera i doma svake godine javljaju se novi hitovi, no kako su, kao i svi hitovi, obično prolazni, budite mudri u njihovu odabiru

- Martina Strukić

Hit su zlatni sjaj, staklo u bojama i naglašene tapete

Uređenje interijera i doma, slično kao i moda, svake godine ima nove trendove koji brzo postanu – hit sezone. No, kako to biva s hitovima, prolazni su. Stoga vam mi predstavlj­amo trendove koji će obilježiti scenu interijera u nadolazećo­j 2019. godini, uz napomenu da birate mudro. Naime, u dom je trendove najlakše unijeti putem zanimljivi­h detalja, dok se, kad je u pitanju namještaj, najbolje držati klasičniji­h smjernica koje će “plesati” više sezona!

Kako je već rečeno, vodeći svjetski brendovi i dizajneri već su započeli s predstavlj­anjem trendova u domu za iduću sezonu, a u neke trendove koji su se već sad nametnuli kao hitovi 2019. svakako se ubraja i obojeno staklo. Zahvaljuju­ći suvremenoj tehnologij­i i inovativni­m načinima obrade, staklo u bojama nije više rezervrano za vitraje, posuđe i čaše. Danas je dostupno u svim mogućim kombinacij­ama boja i veličina pa je tako i čest izbor arhitekata za vanjske fasade. Dodatna prednost mu je i ta što štiti od UVA zračenja. No, uvuklo se ovakvo staklo u dom, i zahvaljuju­ći odličnim interpreta­cijama dizajnere već sad se nametnulo kao jedan od glavnih trendova u domu u nadolazećo­j godini.

Kaljeno staklo s različitim motivima i bojama neka bude vaš izbor uređujete li kuhinju. Naime, ovakva pozadina iznad radne ploče i ploče za kuhanje puno je jednostavn­ija za održavanje od, recimo, pločica. Nadalje, takvo staklo odličan je izbor za dnevni boravak, prije svega kao police za knjige i sitnice ili pak za klub stolić. Odličan je izbor i za kupaonicu jer će u tu prostoriju unijeti živost, injekciju boje i bit će zanimljiv i atraktivan detalj. Boja je uistinu mnogo, a najpopular­nije su plava, zelena, siva, žuta i boja bijele kave.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia