Večernji list - Hrvatska

SAMO SAM SE NASLONIO NA BISTU, ZALJULJALA SE I PALA, MOŽDA ĆU I TUŽITI SPLIT JER NIJE BILA UČVRŠĆENA

ANTE LJUBIČIĆ, ČOVJEK KOJI JE SRUŠIO BISTU RADE KONČARA:

-

Ante Ljubičić, čovjek koji se “hrvao” s bistom narodnog heroja Rade Končara u parku na Bačvicama, razmišlja o podnošenju tužbe protiv Grada Splita te o naknadi zbog teških ozljeda.

Nevolja je 65-godišnjaka snašla u četvrtak rano ujutro, oko 4.35 sati. Priznaje da je malo popio, stigao je iz Runovića te se naslonio na kameno postolje na kojem je bista Rade Končara. Zaljuljala se, i pala – njemu na nogu!

Ostao je tako zaglavljen ispod spomenika, počeo je dozivati upomoć, jaukati od boli. Kaže kako je nekoliko prolaznika prišlo kako bi mu pomoglo. Pokušali su dignuti Radu, ali nisu uspjeli. Nekako su ga ipak izvukli kada je stiglo vozilo hitne pomoći, ali potkoljeni­ca je bila slomljena...

– Nemam ništa protiv čovjeka, ne poznajem ga osobno, možda je bio odličan. Ali ne volim komuniste, partizane, Srbe – kazao nam je nedugo nakon operacije Ante, koji je četiri godine bio u Domovinsko­m ratu, odlikovan je i boluje od PTSP-a te bipolarnog poremećaja.

Operacija desne potkoljeni­ce prošla je u najboljem redu, Ljubičić je na Odjelu traume 1 splitske bolnice, ali oporavak će još potrajati. Kad je došao k sebi od šoka, boli i operacije, počeo je razmišljat­i o pokretanju parnice jer smatra da spomenik nije bio dobro učvršćen kad je tako lako pao.

Splitski odvjetnici specijaliz­irani za parnice kažu nam kako, unatoč bizarnosti cijelog slučaja, možda i ima dobre argumente za tužbu. Ako se ne pojave očevici koji bi svjedočili “tko je prvi počeo”, odnosno je li istina da je spomenik Končaru pao “bez velikog otpora”. (24 sata)

NEMAM NIŠTA PROTIV ČOVJEKA, NE POZNAJEM GA OSOBNO, REKAO JE LJUBIČIĆ O KONČARU

 ??  ?? Ako se ne pojave očevici, Ljubičić možda i ima argumente za tužbu
Ako se ne pojave očevici, Ljubičić možda i ima argumente za tužbu
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia