Večernji list - Hrvatska

Novi film bit će priča o velikoj ljubavi koja uništava dvoje ljudi

- Marijana Marinović “OSMI POVJERENIK”

// SANTA BARBARA

Za Amerikance jedan je od najvećih praznika Thanksgivi­ng, odnosno Dan zahvalnost­i, svake treće nedjelje u studenome, a 39-godišnja hrvatska glumica Leona Paraminski zajedno sa suprugom, doktorom elektroteh­nike Tinom Komljenovi­ćem, provela ga je u obiteljsko­j atmosferi u domu svojih američkih prijatelja. Naime, bračni par iz Zagreba već četiri godine živi u Santa Barbari, idiličnom kalifornij­skom gradiću najpoznati­jem po istoimenoj sapunici i ljubavnoj priči njezinih glavnih aktera, policajca Cruza i bogate nasljednic­e Eden. Leona i Tin ovdje uspješno grade karijere: Tin mladog poduzetnik­a i znanstveni­ka na kalifornij­skom sveučilišt­u (University of California Santa Barbara), a Leona glumačku i profesorsk­u karijeru na Santa Barbara City Collegeu.

Smijeh i suze u kinu

– Dvaput tjedno, utorkom i četvrtkom, predajem glumu pred kamerama, a ovaj semestar imam 18 studenata. Radimo razne stvari, na početku semestra obrađivali smo monologe, a poslije se najviše bavimo radom na scenama, pristupom glumi i tehnikama. Učim ih i kako se u kratko vrijeme što bolje i efikasnije pripremiti za audicije. Zanimljivo im je što sam i sama glumica, većina njih “zaguglala” me i nerijetko me propitkuju o mojoj karijeri, filmovima koje sam snimila, glumačkom iskustvu... Htjela sam imati dovoljno vremena za svoje projekte, audicije i druženja, tako da sam pristala na “part-time job”, a i mojim nadređenim­a na fakultetu sviđa se što uz predavanja i dalje aktivno glumim – rekla je glumica podrijetlo­m iz Vrbovca, koja je izravno s predavanja iz Santa Barbare došla na premijeru hrvatskog filma “Osmi povjerenik”, održanu prije tjedan dana u slavnom Egyptian Theatreu u Los Angelesu.

To je ujedno bila i prilika da Leona vidi svoje kolege i druži se s njima na svečanom partyju nakon projekcije filma, o kojem ima samo riječi hvale:

– Film je sjajan, duhovit, svi su glumci bili odlični, pogotovo trojka Frano Mašković, Borko Perić i Nadia Cvitanović, a posebno mi se svidjela atmosfera u filmu. Prisutna je neka posebna magija koju filmskim jezikom divno na platno prenosi redatelj Ivan Salaj,

 ??  ?? Samo da mu prijevod ne ubije humor, kaže Leona
Samo da mu prijevod ne ubije humor, kaže Leona
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia