Večernji list - Hrvatska

A na dočeku vatrenih zbog upaljenih baklja nije bilo nijedne kazne...

- Damir Mrvec BAKLJADA NA ŠALATI

Na adresu Futsal Dinama stigla je neobična “čestitka”. Zbog bakljade na Šalati mora platiti 200.000 kuna te još 20.000 kuna zbog loše organizaci­je. Kaznenu prijavu podnijela je Policijska uprava Zagreb. Takva kazna je doista nevjerojat­na. Primjerice, Hajduk zbog učestalog bacanja baklji, i to na travnjak, najčešće plaća po 25.000 kuna, a zanimljivo je da nitko nije kažnjen niti je podnesena ijedna kaznena prijava pri dolasku hrvatske nogometne reprezenta­cije iz Rusije kada je upaljeno bezbroj baklja, a između ostalih baklje su na autobusu zapalili i neki reprezenta­tivci.

– Kada smo poslali pitanje MUP-u Hrvatske kako to da nije bilo kazna, dobili smo odgovor elektronič­kom poštom u kojem je pisalo da nije bilo nekontroli­ranog bacanja i da nitko nije ozlijeđen. Ni na Šalati nije bilo nekontroli­ranog bacanja i nitko nije ozlijeđen, a ipak smo dobili kaznu. Uostalom, na prethodnih pet proslava kluba na Šalati bilo je istih situacija pa nikad nismo bili kažnjeni – rekao je Matija Đulvat, predsjedni­k kluba.

Odgovor odakle odjednom takav napad na klub pokušao je dati Juraj Čošić, sad već bivši dopredsjed­nik kluba.

– Dao sam ostavku jer mislim da nekomu jako smeta moja funkcija. Naime, mislim da se napada klub zbog moga angažmana u Udruzi “Dinamo – to smo mi”. Ta udruga traži svoja članska prava u GNK Dinamo i nekome to jako smeta pa su počeli organizira­ni napadi na klub Futsal Dinamo. Odjednom se pojavljuju teškoće na svim razinama, od organizaci­jskih detalja pa do termina utakmica i treninga – rekao je Čošić i dodatno pojasnio:

– Neću sto posto to tvrditi, ali ćemo pribaviti dokaze da je to točno. Naime, pojedini članovi PU zagrebačke imaju itekako dobre veze s Dinamom. Ili su u upravi kluba ili njihova djeca igraju u klubu. Smiješno je da su u obrazložen­ju kazne napisali da je bilo velikih propusta u organizaci­ji na Šalati, a sve smo radili po zakonu – zaključio je Čošić.

Novi dopredsjed­nik neće biti imenovan do ljeta 2019. kada će se održati izborna skupština kluba koji danas broji 25.000 članova, a u klubu trenira 200 djece.

 ??  ??
 ??  ?? Pet godina za ista događanja na Šalati nije bilo kazni, ali ove godine jest, i to drakonskih!
Pet godina za ista događanja na Šalati nije bilo kazni, ali ove godine jest, i to drakonskih!
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia