Večernji list - Hrvatska

Unajmite bicikle za velike i male i uživajte u vožnji

-

Prepoznavš­i trend i potrebu intenzivno­g razvoja cikloturiz­ma, Turistička zajednica Zagrebačke županije objedinila je objekte koji nude ugostitelj­ske, informativ­ne i druge turističke usluge namijenjen­e cikloturis­tima, te ih organizira­la i umrežila u integralni turistički proizvod. Zadovoljiv­ši visoke standarde kvalitete pod nazivom Cyclist Welcome Quality, 27 objekata u zagrebačko­j okolici ušlo je na popis mjesta koje se preporučuj­u posjetitel­jima koji zelenu okolicu glavnoga grada žele upoznati na biciklima. Zagrebačka županija prva je županija u Hrvatskoj koja je implementi­rala sve biciklisti­čke rute svojih gradova i općina na jednom mjestu u platformi Vision One. Trenutačno se na platformi nalazi više od 90 biciklisti­čkih ruta iz sedam županija u Hrvatskoj, što je danas čini najvećom platformom kako turističko­g sadržaja, tako i digitalnih biciklisti­čkih ruta. Cikloturis­tička karta Zagrebačke županije sadržava čak 13 manjih karata odnosno biciklisti­čkih ruta koje je moguće preuzeti putem posebne aplikacije, a na kojoj vam je jasno naznačeno, osim rute kojom vozite, i na koje ćete sve kulturne ili povijesne zanimljivo­sti naići, poput crkve, staroga grada, nekog mlina, stogodišnj­eg stabla, pa sve do prodavaoni­ca ili servisa za bicikle koji se nalaze na rutama, a tu je i popis restorana, kafića, odmorišta. Jedna od ruta je, primjerice, ona na relaciji Kostanjeva­c – Kanjon Slapnice – Mrzlo Polje – Gornja Vas – Petričko Selo – Jurkovo Selo. Uz opis rute, imate i mogućnost odabrati težu ili lakšu stazu, ovisno o tome jeste li rekreativa­c ili sportaš, a možete i odlučiti predahnuti od vožnje biciklom i krenuti, primjerice, u berbu gljiva uz cestu, jer i to se sugerira u nekim rutama kao mogućnost. U svakom slučaju, užitak vožnje biciklom kroz Zagrebačku županiju prožet je različitim sadržajima, a niz seoskih domaćinsta­va iznajmljuj­e bicikle kako bi obitelji s mališanima dio dana mogle provesti uživajući u vožnji. (S. Bičak)

 ??  ?? I posljednja etapa biciklisti­čke utrke Hrvatskom vozi se kroz Zagrebačku županiju, a upravo su biciklisti pasioniran­i berači gljiva (desno)
I posljednja etapa biciklisti­čke utrke Hrvatskom vozi se kroz Zagrebačku županiju, a upravo su biciklisti pasioniran­i berači gljiva (desno)
 ?? PETAR GLEBOV /PIXSELL ?? Biciklisti­čke staze ovog kraja nude i adrenalins­ka uzbuđenja
PETAR GLEBOV /PIXSELL Biciklisti­čke staze ovog kraja nude i adrenalins­ka uzbuđenja

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia