Večernji list - Hrvatska

Šestan i Bilandžić imaju najviše šanse za intendanta

- (M. Pejković-Kaćanski)

Sutra završava treći natječaj za intendanta HNK Split pa se po kuloarima žestoko krenulo u spekuliran­ja tko će voditi nacionalnu kazališnu kuću opterećenu financijsk­im minusom koji iznosi oko pet milijuna kuna. Tko god da zasjedne na čelo teatra neće mu biti lako jer u Splitu “svi znaju sve”. Počevši od toga kako bi Hajduk trebao igrati preko vođenja Kliničkog bolničkog centra do upravljanj­a kazalištem.

Kurbašina treća sreća?

Nakon što na prvom natječaju zeleno svjetlo gradskih vijećnika nije dobio redatelj Ivan Leo Lemo i nakon što je drugi poništen zbog administra­tivnih propusta (za koje nitko nije i neće odgovarati), povećano je zanimanje za treći natječaj. Do neki dan se kao vrlo ozbiljnog kandidata spominjalo ime Dražena Siriščević­a koji je odgledao i prvu ovosezonsk­u opernu premijeru u HNK Split i rado je viđen redatelj u teatru. Međutim, dobro informiran­i tvrde da je od kandidatur­e u ovoj sezoni odustao. Glumac Robert Kurbaša također je slovio za potencijal­nog intendanta, ali nakon što nije uspio u Gavelli, a na natječaj za ravnatelja Gradskog kazališta mladih Split poslao je nepotpunu dokumentac­iju, sve glasnije se čuje da nije dovoljna samo želja da se vrati u svoj Split. Za dokumentac­iju na propalom posljednje­m natječaju interes je iskazao glumac Filip Glavina pa se očekuje da mu ta zainteresi­ranost nije “potonula”, a, kako neslužbeno doznajemo, želju za vođenjem kazališne kuće iskazala je prijavom violinisti­ca Majda Goluža. Gospođa Goluža već se dva puta javljala na natječaje za intendanta, pa možda vjeruje u onu narodnu “treća sreća”.

Bivši vođa HNK Zajc

Među ozbiljnim kandidatim­a za intendanta HNK Split svakako je Srećko Šestan, nekadašnji pomoćnik ministra kulture u HDZovoj Vladi i aktualni prvi čovjek Gradskog kazališta “Zorin dom” u Karlovcu. Šestan je bio i intendant HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci te ravnatelj tamošnjeg Gradskog kazališta. Da želi voditi teatar, potvrdio nam je i glumac Vicko Bilandžić.

– Iznenadila me jaka potpora unutar kazališta, nemam nikoga iz politike tko stoji iza mene. Birao sam najbolje suradnike bez kojih nikada ne bih išao sam u natjecanje za intendanta – rekao nam je Bilandžić ne želeći otkriti imena šefova Opere, Baleta i Drame bude li izabran.

 ??  ?? Srećko Šestan bio je HDZ-ov pomoćnik ministra kulture, a sada vodi Zorin dom
Srećko Šestan bio je HDZ-ov pomoćnik ministra kulture, a sada vodi Zorin dom
 ??  ?? Vicko Bilandžić glumi u HNK Split i tvrdi da ima snažnu potporu kolega, ali bez političkog zaleđa
Vicko Bilandžić glumi u HNK Split i tvrdi da ima snažnu potporu kolega, ali bez političkog zaleđa

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia