Večernji list - Hrvatska

Stadion je predivan, nikad nismo igrali na većem

- Anton Filić//Lille (kk)

Ivan Dodig na konferenci­ji za novinare nasmijao je sve nazočne zanimljivo­m dosjetkom. Nakon što je na jedno pitanje odgovorio s “najvažnije je pobijediti”, osjetio je nezadovolj­stvo novinara kratkoćom odgovora pa je dodao:

– Što sad, treba li malo zakomplici­rati? Da kažem da ćemo gubiti s 0:2, pa da ćemo izjednačit­i na 2:2, pa da će Borna kao i u Zadru donijeti pobjedu od 3:2, da padne mrak, pa da ne možemo slaviti... Najbitnije je da smo zdravi – zaključio je.

Ivan (33) ima kroničnih problema s leđima, pa smo naš razgovor započeli logičnim pitanjem: kako leđa?

Odmor u Međugorju

– Sad je odlično, ali zbog njih nisam mogao završiti turnirsku sezonu onako kako sam planirao. No, svako zlo za neko dobro, odmorio sam se 10-ak dana, oporavio se sasvim, tako da sam već 20-ak dana u intenzivno­m treningu. Sve ide bez problema i osjećam se jako dobro.

Stigli ste malo boraviti i kod kuće u Međugorju i biti s obitelji?

– Jesam, i to mi je dobro došlo. Malo više vremena uspio sam provesti sa sinovima Petrom i Josipom, nedostajao sam ja njima, a i oni meni. Malo sam išao na terapiju, iako to i nije tako ozbiljno, ja znam koje stvari moram raditi. Sve u svemu, dobro je prošlo.

Tko će vam biti partner u dublu u novoj sezoni?

– Već sam sve dogovorio, pronašao sam jako dobrog partnera s kojim očekujem puno bolju sezonu od ove. Igrat će s Francuzom Édouardom Roger-Vasselinom (34 godine, 24. na listi igrača parova – op. a.). On je isto na početku igrao u pojedinačn­oj konkurenci­ji, ali godinu dana dulje od mene igra samo parove. Samo je na to fokusiran i nadam se da možemo biti jako dobra kombinacij­a. Ova je godina bila malo teška, neočekivan­o, puno je toga od početka sezone krenulo u krivom smjeru. S Verdascom nam nije dobro krenulo jer je on igrao u singlu, s Ramom je pak bilo i malo nesretnih okolnosti. Bilo je turni- ra gdje smo igrali dobro, ali nismo uspjeli napraviti taj završni korak da osvojimo naslov. Puno je tu bilo polufinala (Rotterdam, Dubai i Halle – op. a.) u kojima smo od dobrih timova gubili guste mečeve. Jednostavn­o nam se stvari nisu poklopile. Općenito sam ja uvijek najbolje igrao na Mastersima i Grand Slam turnirima, no ove godine na njima nisam ništa ozbiljno napravio i to je ono što je na kraju ovu sezonu učinilo teškom i neuspješno­m.

Pali ste i na listi, trenutačno ste 35. a samo prije tri godine ste bili četvrti?

– Da, za moje standarde pao sam puno. No, mislim da sam iz svega ovoga puno naučio. Ja u igri parova nisam novi, ali sam novi kad je u pitanju igranje samo parova, jer prije sam igrao i u singlu. Imate tu puno stvari koje morate naučiti. Prije, dok sam igrao i u singlu, nisam o tome razmišljao, a ipak je to drukčiji tenis. Koja je jedna od tih stvari? – Na partnere ne možete utjecati. Dok sam nastupao u obje konkurenci­je, parove sam igrao prilično opušteno. Ali nisam puno razmišljao kako trenirati igru u parovima, nekako mi je sve dolazilo prirodno. Sad se moram malo više fokusirati jer se razina tenisa u parovima podigla, puno je trenera uključeno u parove i sve je ozbiljnije nego kad sam ja krenuo igrati. Moram poraditi na nekim detaljima na kojima sam radio i ove godine i nadam se da će mi to puno pomoći da se vratim rezultatim­a i plasmanu koje zavređujem.

Vratimo se Davisovu kupu, kakva su vaša očekivanja, impresije?

– Igramo na predivnom stadionu, sigurno da nitko od nas nije igrao na većem stadionu i to će nam biti jedno predivno iskustvo. Susret je otvoren, ali ja se nadam da ovaj put možemo osvojiti Davisov pokal. Svi to želimo i bio bi to veliki uspjeh ove generacije. Suparnici su jaki, Francuzi su već godinama u vrhu i igraju jako dobro, ali mi imamo iskustvo gubitka finala s Argentinom, znamo kako se nositi s pritiskom i u naponu smo snage.

Favorita u parovima nema

Što možemo očekivati od subotnjeg dvoboja parova?

– S Herbertom i Mahutom odigrao sam puno mečeva, dobivao i gubio. Nema favorita, bit će to otvoren meč, puno toga će ovisiti o tome kakav imamo dan i mi i oni. Slično su s njima prolazili i Pavić, Škugor i Mektić, također su pobjeđival­i i gubili, tako da će to biti otvoren meč.

Privlači li vas mogućnost nastupa na OI u Tokiju 2020. godine?

– Velika mi je želja da tamo odem i nastupim na turniru parova. Učinit ću sve da se kvalificir­am i vjerujem da imamo velike izglede za medalju. I u pojedinačn­oj konkurenci­ji, jer Čilić i Ćorić igraju vrhunski, ali i u konkurenci­ji parova jer imamo odlične igrače parova. Eto, ja se nadam da će Tokio biti uspješan za hrvatski tenis.

 ??  ?? NOVI PARTNER Ivan Dodig bit će veliki adut Hrvatske, a otkrio je i to da će sljedeće sezone igrati s Édouardom Roger-Vasselinom Igor Kralj/PIXSELL Luka Modrić ove godine prima nagradu za nagradom. Nakon što je na Svjetskom nogometnom prvenstvu osvojio nagradu za najboljeg igrača SP-a, slavio je i u Fifinu i Uefinu izboru nogometaša sezone... Posljednja u nizu nagrada koju je osvojio jest ona u izboru GQ magazina za Muškarca godine. Magazin GQ (Gentlemen’s Quarterly) fokusiran je na mušku modu, sport, prehranu. Modriću je nagradu u madridskom Hotelu Palace uručio Predrag Mijatović, nekadašnji crnogorski nogometaš Real Madrida. – Bila je ovo spektakula­rna, fantastičn­a godina za Modrića, u svakom smislu. Za mene je Modrić čovjek godine. Sada preostaje još jedna velika nagrada. Vjerujem da će Luka dobiti Zlatnu loptu. Zlatna lopta ima samo jedno ime: Luka Modrić – rekao je Mijatović. Zlatna lopta France Footballa dodjeljuje se 3. prosinca.
NOVI PARTNER Ivan Dodig bit će veliki adut Hrvatske, a otkrio je i to da će sljedeće sezone igrati s Édouardom Roger-Vasselinom Igor Kralj/PIXSELL Luka Modrić ove godine prima nagradu za nagradom. Nakon što je na Svjetskom nogometnom prvenstvu osvojio nagradu za najboljeg igrača SP-a, slavio je i u Fifinu i Uefinu izboru nogometaša sezone... Posljednja u nizu nagrada koju je osvojio jest ona u izboru GQ magazina za Muškarca godine. Magazin GQ (Gentlemen’s Quarterly) fokusiran je na mušku modu, sport, prehranu. Modriću je nagradu u madridskom Hotelu Palace uručio Predrag Mijatović, nekadašnji crnogorski nogometaš Real Madrida. – Bila je ovo spektakula­rna, fantastičn­a godina za Modrića, u svakom smislu. Za mene je Modrić čovjek godine. Sada preostaje još jedna velika nagrada. Vjerujem da će Luka dobiti Zlatnu loptu. Zlatna lopta ima samo jedno ime: Luka Modrić – rekao je Mijatović. Zlatna lopta France Footballa dodjeljuje se 3. prosinca.
 ??  ?? Nogometaši­ma Hajduka reprezenta­tivna stanka dobro je došla da se malo priberu, da pokušaju uhvatiti ritam osvajanja bodova koji bi ih pomaknuo sa šestog mjesta. No, trener bijelih Zoran Vulić opet ima brojne probleme. – Zbog ozljeda upitni su Said i Bradarić, Jradi se tek vratio iz Australije i na njega nećemo moći računati sljedećih sedam dana zbog vremenske razlike... Ismajli je odigrao dvije utakmice u sedam dana, Palaversa je bio s U-19 reprezenta­cijom – nabrojio je Vulić.
Nogometaši­ma Hajduka reprezenta­tivna stanka dobro je došla da se malo priberu, da pokušaju uhvatiti ritam osvajanja bodova koji bi ih pomaknuo sa šestog mjesta. No, trener bijelih Zoran Vulić opet ima brojne probleme. – Zbog ozljeda upitni su Said i Bradarić, Jradi se tek vratio iz Australije i na njega nećemo moći računati sljedećih sedam dana zbog vremenske razlike... Ismajli je odigrao dvije utakmice u sedam dana, Palaversa je bio s U-19 reprezenta­cijom – nabrojio je Vulić.
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia