Večernji list - Hrvatska

Dodig uoči igre parova: Napunio sam baterije u Međugorju

U prvom meču finala Davisova kupa Borna Ćorić je uvjerljivo slavio protiv prvog francuskog reketa Jeremyja Chardyja sa 6:2, 7:5, 6:4

- Anton Filić//Lille

OSJETIO SAM U JEDNOM TRENUTKU BOL U BEDRENOM MIŠIĆU, ALI NEMOJTE SE BRINUTI ZA MENE, NIJE TO NIŠTA STRAŠNO, REKAO JE ĆORIĆ

Finalni dvoboj Davisova kupa između hrvatskih i francuskih tenisača, u sjajnom ambijentu stadiona Pierrea Mauroya u Lilleu, počeo je da ne može bolje za nas. Borna Ćorić je već u prvom gemu meča s Jeremyjem Chardyjem došao do obrata iako je suparnik poveo s 40:0. Taj je gem potrajao čak 12 minuta, vodila se velika borba, ali isplatilo se. U nastavku je naš tenisač stigao i do dvostrukog breaka, poveo s 4:0 i nakon toga rutinski riješio prvu dionicu u svoju korist sa 6:2.

U drugom je setu Borna oduzeo servis suparniku u idealnom trenutku, u 11. gemu, omogućivši sebi nakon toga servis za set. Koji je i iskoristio (7:5) te poveo s 2:0 u setovima.

U trećem je setu Ćorić opet rano stigao do breaka, poveo je s 3:1 i činilo se da nezaustavl­jivo hita prema pobjedi. Posebno stoga što je Chardy izgledao slomljeno. A onda se, pri omjeru 4:3 s breakom, dogodilo nešto što nas je zabrinulo: Borna se uhvatio za bedro, izbornik Željko Krajan malo ga je masirao, ali nije pomoglo, pa je uzeo medicinsku stanku. Ipak, nakon povratka na teren Borna je nastavio kao da se ništa nije dogodilo i dovršio posao dobivši treći set sa 6:4. Susret je potrajao dva sata i 19 minuta.

– Ne morate biti zabrinuti, osjetio sam bol u bedrenom mišiću, što me muči još od Šangaja, ali sve je u redu. To je više bilo preventivn­o da se ne dovedem u probleme, smirio nas je Borna nakon pobjede, a zatim se osvrnuo na meč:

– Odigrao sam sjajno, od samog početka pa sve do kraja. Bio sam agresivan i koncentrir­an, stalno sam ga pritiskao. Jako sam dobro servirao u odlučujući­m trenucima i to je bio ključ ove pobjede. Znao sam da mu je bekhend slabija strana pa sam to forsirao, to je bila moja taktika.

Borna imao tremu

Finale je inače imao spektakula­rno otvaranje. Dolazak naših igrača najavljen je pjesmom “Mojoj lijepoj” koju u originalu izvodi Daleka obala, ali je doživjela više novih interpreta­cija. Moramo priznati da su nas prolazili trnci dok smo u društvu više od 20.000 ljudi u dvorani slušali stihove: “Ja bih ugledao sunce, kad bih ugledao nju, ja bih imao ljepotu da je pored mene tu...” A opet smo, kao i u finalu nogometnog­a SP-a, slušali i Lijepu našu, uz Marseljezu. U publici smo vidjeli našeg Ivana Ljubičića, ali i francuske tenisače Gasqueta, Benneteaua i Mannarina.

– Nikada u životu nisam osjetio takvu nervozu kao sada prije početka finala, sve je nekako bilo drukčije. Nikada nisam bio takav, ali kad sam izašao na teren, sve sam to zaboravio. Mogu reći da sam se tijekom cijeloga meča osjećao dobro, smatrao sam da sam malo bolji od protivnika i to mi je dalo potrebnu mirnoću – prepričao je Ćorić.

Borna je taj način još jednom dokazao da je u velikoj formi, da za reprezenta­ciju igra posebno nadahnuto i da se, iako ima samo 22 godine, zna nositi s pritiskom. Moglo bi se slobodno reći da Borna pod pritiskom postaje Super Borna.

Glasni navijači

Naši navijači, kojih ima između 1500 i 2000, raspodijel­ili su se na dvije različite strane i u tri sektora, ali glasni su, odlično se čuju i bili su već prvog dana velika podrška našim igračima. Predvodi ih predsjedni­ca RH Kolinda Grabar-Kitarović s kojom je u društvu i ministar državne imovine Goran Marić kao i predsjedni­ca Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić. Prema izvješenim transparen­tima, hrvatski su fanovi došli iz Šibenika, Dugog Sela, Vira, Đurđevca, Međugorja, Zadra...

– Vidio sam da je predsjedni­ca malo nervozna na tribinama pa sam odlučio sve riješiti malo ranije, u tri seta, da ne bude drame – našalio se hrvatski tenisač nakon pobjede.

Kao kulisa nadmetanju na terenu, vodio se i mali navijački rat u kojem Hrvati, iako malobrojni, sigurno nisu izgubili. Točno su znali kad treba razviti veliku kockastu zastavu s likovima naših tenisača, kad treba skandirati “U boj!, U boj”, kad nježno zapjevati “Moja domovina”, a kad pozvati “Igraj, Borna, volimo te mi...” A Borna im je uzvratio na pravi način!

Finale se danas nastavlja susretom parova koji počinje u 14 sati. Za Hrvatsku bi trebali nastupiti Ivan Dodig, 35. na listi igrača parova i Mate Pavić, četvrti, a francusku će stranu predstavlj­ati Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut, 12. i 11. tenisači parova.

ODIGRAO SAM SJAJNO OD POČETKA DO KRAJA, BIO SAM AGRESIVAN I SMIREN, A SERVIS ME SLUŽIO, REKAO JE ĆORIĆ

 ??  ??
 ??  ?? SJAJNI BORNA Ćorić je odigrao jako zrelo, kontrolira­o je susret od samog početka i postavio se kao gazda na terenu. Niti u jednom trenutku njegova pobjeda nije došla pod znak pitanja
SJAJNI BORNA Ćorić je odigrao jako zrelo, kontrolira­o je susret od samog početka i postavio se kao gazda na terenu. Niti u jednom trenutku njegova pobjeda nije došla pod znak pitanja
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia