Večernji list - Hrvatska

DEMBELE JE OVISNIK

- Gradimir Đukarić

Barcelona bi u vjetar mogla baciti 145 milijuna eura. Ousmane Dembélé, svjetski prvak s Francuskom za kojeg je katalonski nogometni gigant svojedobno isplatio drugu najveću odštetu u povijesti, na putu je postati najskuplji promašaj otkako je nogometa. Čak 105 milijuna eura, uz još 40 milijuna iz klauzula koje će se automatski aktivirati i sjesti na račun dortmundsk­e Borussije prodaju li ga prije ljeta 2022., Barcelonu je koštao nogometaš koji to očito odbija postati.

Neymarov nasljednik

Doveden je da naslijedi Neymara u napadačkom trokutu s Messijem i Suárezom, no umjesto golova stigli su problemi. A Barcelona ih s Dembéléom ima od njegova prvog dana u klubu. Odbijao je provesti program prehrane, jednostavn­o prestao učiti španjolski jezik, a sve je kulminiral­o nedavnim nedolaskom na trening koji nije najavio.

U klubu su se uzbunili, sat i pol pokušavali su ga dobiti na mobitel i tko zna što im je prolazilo kroz glavu dok se napokon nije javio. Kada su ga konačno dobili, opravdao se probavnim smetnjama. Naravno, klupski liječnici su ga odmah pregledali i otkrili kako laže. A problem je odjednom postao puno veći od njegove emotivne nezrelosti i očitog problema s autoriteti­ma. Jer Dembélé je ovisnik. O videoigric­ama! U toj mjeri da zbog njih zanemari i trening u klubu koji ga godišnje plaća devet milijuna eura.

– On praktički ne izlazi nikamo. U Barceloni su uvjereni da je razvio ovisnost i traže način kako bi riješili taj veliki problem – tvrdi AS.

Na Camp Nouu su procijenil­i kako je mladi nogometaš prešao “crvenu liniju”, postavili su mu ultimatum, ali i pružili ruku pomoći. Osigurat će mu psihološku pomoć, a klub je u dogovoru s Dembéléovi­m predstavni­cima osigurao i osobnog vozača kako bi nogometaš na vrijeme dolazio na treninge. Naravno, čelnici Barcelone moraju štititi svoju investicij­u jer tko bi kupio igrača kojem će, bude li i dalje prepušten sam sebi, tržišna vrijednost samo padati. I svlačionic­a je odlučila mladom Francuzu dati još jednu šansu, možda i posljednju.

– Biti nogometaš je povlastica, ali isto tako donosi odgovornos­t. Ousmane se mora fokusirati na utakmice i karijeru, postoji puno primjera profesiona­lizma u našoj svlačionic­i. Mora preuzeti veću odgovornos­t – poručio je mladom suigraču Luis Suárez.

– Svi smo mi ovdje da mu pomognemo. Svi smo bili mladi poput njega, svi smo radili pogreške

 ??  ?? mora Chelseaju platiti 17 milijuna eura zbog uživanja kokaina
mora Chelseaju platiti 17 milijuna eura zbog uživanja kokaina
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia